fbpx

Ismét meghirdették Logisztikai Kiválóság Díj pályázatot

Írta: Csomor Zsolt - 2024 január 16.

Az MLBKT, mint a logisztikai szakterület egyik meghatározó szervezete, a komplex logisztikai és ellátási lánc szemlélet további erősítése, a fenntarthatóság elvének és a vállalatok felelősségteljes irányításának elterjesztése, valamint a legjobb vállalati gyakorlatok hazai és nemzetközi szintű ismertté tétele érdekében 2005 óta évente meghirdeti a Logisztikai Kiválóság Díjat.

Innovatív megoldásokat várnak

A Logisztikai Kiválóság Díj odaítélésének célja az elmúlt időszakban (1-3 évben) megvalósult, példamutató szakmai projektek elismerése a logisztika és ellátásilánc-menedzsment területén.

A lehetséges alkalmazásokat/megoldásokat bemutató pályázatok széles körből érkezhetnek: pl. a logisztikai tevékenység újratervezése vagy integrálása a vállalati folyamatokba, különböző technológiák innovatív alkalmazása, új szállítási vagy raktározási rendszerek bevezetése, az ellátási láncok fenntartható átszervezése vagy az információs és kommunikációs technológiák hasznosítása az ellátási láncban.

raktár

A pályázatokban olyan megoldásokat vár a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT), amelyek nem kifejezetten a kész rendszerek átvételéről és installálásáról szólnak, hanem valóban innovatív, a szakmai színvonal emelését, a tevékenység biztonságának és hatékonyságának növelését, a vevői kiszolgálás és vevői elégedettség mértékének jelentős befolyásolását eredményezik – olvasható az MLBKT oldalán.

Akik pályázhatnak

A díj nem korlátozódik a termelési vagy kereskedelmi ágazatban tevékenykedő vállalatokra. Várják szolgáltatóvállalatok, illetve szervezetek pályázatait, valamint a mezőgazdaság vagy honvédelem területén megvalósított megoldásokat is.

A nagyvállalatok jelentkezése mellett kifejezetten várják a kis- és középvállalatok, vagy akár szervezeti egységek jelentkezését is.

Lehetőség nyílik közös pályázatok benyújtására is megbízó és megoldásszállító vagy együttműködő vállalatok számára.

A pályázatra a jelentkezési lapot 2024. január 25-ig várják az MLBKT oldalán, ahol bővebb információ is elérhető.

Díjazás

Az első helyezettek képviselői meghívást kapnak az MLBKT díjátadó eseményére, cikk készül cégükről és projektjükről a Logisztikai Híradó Fókusz rovatába, és bemutatkozhatnak egy vállalatlátogatás vagy egyéb releváns szakmai program keretében a tagság és az érdeklődők számára.

Amennyiben megfelel a nemzetközi feltételeknek, a győztes projekt pályázat benyújtható az Európai Logisztikai Szövetség (ELA) Év Projektre díjára.