fbpx

Alapkőletételi ünnepség a Sipospack Kft.-nél

Írta: Transpack-2023/VI. lapszám cikke - 2024 február 11.

A Sipospack Kft. 3000 m2-rel bővíti sóskúti raktárát és gyártósorát, mellyel megduplázza a jelenlegi gyártócsarnokának méretét. A csomagolástechnikai vállalat ennek keretében alapkőletételi ünnepséget tartott, és egy időkapszulába olyan tárgyakat helyeztek el, amelyek a jelent és a jövőt jelképezik.

Jövőbe tekintő, kimagasló minőséget előállító hazai vállalkozás

Jelentős beruházás vette kezdetét a Sipospack Kft.-nél, melynek fő célja a termelési kapacitás bővítése oly módon, hogy az minél nagyobb mértékben álljon a környezetvédelem szolgálatában.

A projekt egy európai uniós támogatással, a Széchenyi Terv Plusz Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg: a „Zöld Nemzeti Bajnokok” programnak köszönhetően a Sipospack Kft. 3000 m2-es új csarnoképületet valósít meg. Emellett beruház egy új regranuláló gépre, melynek köszönhetően a gyártás során keletkezett hulladékot dolgozzák fel, amelyekből ezt követően ZIP simítózárat készítenek, szintén a projekt keretében megvásárolt ZIP extruder gépekkel. A projekt része két biomassza kazán, valamint egy faaprító biomassza készítő-darálógép is, így a jövőben a vállalatnál keletkezett hulladékból előállíthatják a kazánhoz szükséges biomasszát is. A „Zöld Nemzeti Bajnokok” program keretében 200 kW-os napenergia rendszer is megvalósul a Sipospack Kft.-nél, a csarnok tetejére elhelyezve – ismertette a projektet Sipos Gyula, a Sipospack Kft. ügyvezető tulajdonosa, aki hangsúlyozta, hogy vállalkozásuk számára mindig is kiemelt jelentőségű volt a környezetvédelem.

Az alapkőletételi rendezvényen részt vett König Ferenc, Sóskút polgármestere is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a Sipospack Kft. olyan cég a településen, mely mindig a jövőbe tekint, és a magas minőséget gazdaságosan képes előállítani.

Mesterséges intelligencia vetíti előre a Sipospack jövőjét

A projektavató ünnepségen az alapkőbe egy időkapszulát is elhelyeztek, melybe olyan tárgyakat tettek, amelyek egyszerre jelképezik a jelent és a jövőt.

Nizsaloczki Ferenc (műszaki vezető), Sipos Balázs (marketingvezető tulajdonos), Sipos Gyula (ügyvezető tulajdonos) és König Ferenc, Sóskút polgármestere

A kapszula tartalmát Sipos Balázs marketingvezető tulajdonos mutatta be, amelybe többek között a cég által, az élelmiszeripar számára gyártott legnépszerűbb csomagolások kerültek. Ilyen a Sipos DoyPPack®, amelyre különösen büszke a családi vállalkozás, ugyanis ez a talpas csomagolás egynemű anyagból, polipropilénből készül. Ennek köszönhetően teljes egészében újrahasznosítható, ráadásul már rosegold színben is elérhető. A kapszulába került a Sipos Paper® is, amely 100%-ban papírcsomagolás, szűz rostpépből készül, hővel hegeszthető, oxigén- és ásványiolaj-záróképességgel rendelkezik. Ennek köszönhetően elsődleges csomagolásra is használható, ugyanis megfelel a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági feltételeknek. A Sipos Paper® jól nyomtatható, szerkezete stabil, nem reped, nem szakad és flexibilis.

A kapszula egy mesterséges intelligencia által alkotott grafikát is tartalmaz: hogyan fog kinézni a cég telephelye 2050-ben? A vízió szerint drónokkal és robotokkal megtámogatva. Az időkapszulát Nizsaloczki Ferenc (műszaki vezető), Sipos Balázs, Sipos Gyula és König Ferenc helyezte el az alapkőbe, amit Sóskút polgármestere zárt le.

A Sipospack Kft. legújabb, jövőbe tekintő beruházása várhatóan 2024 nyarára elkészül.

Csomor Zsolt