fbpx

Különleges csomagolással érkezik hazánkba a coloradói sör

Írta: Csomor Zsolt - 2024 február 22.

Februártól a hazai sörfogyasztók is belekóstolhatnak a colordói életérzésbe, ugyanis a Borsodi Sörgyár forgalmazza a világ egyik legismertebb sörmárkáját, a Coors világos sört. Ráadásul az új termék csomagolása sem hétköznapi.

A címkén lévő hegy jelzi az ideális hőmérsékletet

Hamarosan új fogalommal ismerkedhetnek meg a hazai sörfogyasztók, ami nem más, mint a Coors-hideg. A Coors sör csomagolásán lévő hegyek akkor válnak kék színűvé, amikor épp ideális hőmérsékletű a fogyasztáshoz.

„Azt szeretnénk, hogy a fogyasztóink megtapasztalhassák egy, a coloradói hegyek friss levegőjét idéző jéghideg láger üdeségét. Azért, hogy tökéletes hőmérsékletű Coors sört fogyaszthassanak, termokróm tintát használunk a palackok, dobozok és poharak emblémázásához” – mondta Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója.

A Coors története több mint 150 éve, 1873-ban kezdődött, amikor Adolph Coors elindult Denverbe, Colorado államba, hogy megtalálja a tökéletes körülményeket a sörfőzéshez. A fiatal sörfőző a Sziklás-hegység elsőre zordnak tűnő környezetéből ihletet merítve úgy döntött, hogy közvetlenül egy 1670 méter magasan folyó jéghideg, kristálytiszta patak mellett telepszik le. Ez ugyanis ideális helyszínnek tűnt nemcsak a sörfőzde megépítéséhez, hanem egy üde, hideg láger főzéséhez is. A sörfőzde még ma is ott áll Goldenben, Colorado államban, és a Coors család generációi folytatják a sörfőzés hagyományait – olvasható a FleishmanHillard Café közleményében.

Az új termék idén februártól elérhető a hazai boltok polcain 0,33-as üveges, valamint fél literes dobozos kiszerelésben, valamint csapon a vendéglátóhelyeken.