fbpx

Nyolc év kihagyás után újra drupa szakvásár

Írta: Szerkesztőség - 2024 február 21.

A Messe Düsseldorf nyolc év kihagyás után ismét megrendezi a világ legnagyobb nyomdaipari kiállítását, a drupa szakvásárt 2024. május 28. és június 7. között. Az expo a globális transzformáció fő mozgatórugói köré épül, fókuszban a fenntarthatósági és digitalizációs trendekkel – hangzott el a nemzetközi sajtótájékoztatón Sabine Geldermanntól, a drupa szakvásár igazgatója.

A Vígadó és a Vígvarjú Étterem adott otthont ugyanis annak a sajtóeseménynek, ahol nyolc ország újságíróival együtt első kézből kaphattunk betekintést az idei kiállítás újdonságaiba. Kezdve azzal, hogy a világklasszis szakvásár már elképesztő méreteket ölt: megközelítőleg 1400 nemzetközi kiállító, 50 kiállító ország, 18 csarnok és 250 ezer főre becsült látogatószám. A kiállítás bejárása azonban nem minden, hiszen öt speciális fórum is várja azokat a résztvevőket, akik érdeklődnek az aktuális nyomdaipari trendek, fejlesztések, innovatív business megoldások iránt.

Dióhéjban a következő tematikára épülnek a fórumok:

A főszínpad a szakmai prezentációk, workshopok, nemzetközi eszmecserék színtere lesz. Az innovációkkal foglalkozó fórum olyan szakembereket szólaltat majd meg, akik megújuló alapanyagokkal és intelligens csomagolásokkal diktálják a trendeket a fenntartható csomagolások terén. A fenntarthatóság kérdésköre azonban egy külön blokkot is kap, amelyben új technológiai megoldásokat mutatnak majd nyomdai termékek fenntartható előállítására. Ehhez akár kapcsolódhatna is a következő fórum, ahol a textil nyomtatása és annak 3D szimulációja kerül előtérbe. Végül, de nem utolsó sorban: a szakvásár kiváló kapcsolatépítési platformot is biztosít, különösképpen a nyomdaipar fiatal tehetségei és kutató startupjai számára.

További részletek, folyamatosan frissülő programok a kiállítás weboldalán elérhetők: https://www.drupa.com/

Pente Judit