fbpx

Végre jelentősebb csökkenés a gázolaj árában

Írta: Farkas Imre - 2024 február 26.

A holtankoljak.hu heti ár előrejelzés-elemzésében már előre vetítették, hogy van némi esély arra, hogy ezen a héten tovább csökkenjenek a hazai üzemanyagárak.

Több dolláros változások ne voltak tapasztalhatóak a Brent hordónkénti jegyzés árában, de a héten a tendencia csökkenő volt. A hét elején 82,77 dollárral nyitottunk, mostanra pedig 81,58 dollárral ment vissza az ár, ami 1,5%-os csökkenést jelent.

Az előttünk álló héten a forint dollárhoz mért árfolyama nagy hatással nem lesz a hazai üzemanyagárak alakulására, hiszen 359-360 forint környékén mozgott az árfolyam jelentősebb kilengések nélkül.

A héten eljött az árcsökkenések ideje az üzemanyagok tekintetében. A holtankoljak.hu közleménye szerint szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. A benzinért bruttó 3 forinttal kell kevesebbet fizetni, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal csökken a kutak számára. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak majd a hét közepén:

95-ös benzin: 615 Ft/liter

Gázolaj: 647 Ft/liter

töltőpisztoly
A hét közepétől 10 forinttal olcsóbban tankolhatjuk a gázolajat – fotó: MTI/Mohai Balázs