fbpx

A cargo-partner száz napja a Nippon Express Group tagjaként

Írta: Sajtóközlemény - 2024 május 21.

A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szolgáltató több mint 100 nappal ezelőtt, 2024. január 4-én vált a Nippon Express Group tagjává, amit január 8-án egy nagyszerű megnyitó keretein belül ünnepeltek meg a bécsi Hofburg Palotában. A cargo-partner és a Nippon Express az ünnepséget követően azonnal neki is látott a közös munkának, és mára több mint tíz munkacsoportjuk 180 feladattal foglalkozott.

Megtaláljuk az utat, ha személyes ügyként kezeljük

Az 1983-ban magántulajdonban alapított cargo-partner 5 fős csapata 4000 főre nőtt az évek alatt, és 160 irodával rendelkezik több mint 40 országban. A cargo-partner globális szervezete különösen erős Közép- és Kelet-Európában, ami ideálisan kiegészíti a Nippon Express hálózatát. Az átalakulás első szakaszában a vállalatok a szinergiák azonosítására összpontosítottak, és olyan területeket kerestek, ahol kiegészítve egymást, kihasználhatják egymás erősségeit.

„Egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy valami maradandót és nagyszerűt építsünk fel, és már elkezdtünk kölcsönösen előnyös projekteket is megvalósítani. Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy „we will find the way – megtaláljuk az utat”, ha „we taking it personally – személyes ügyként kezeljük”. Vállalataink nemcsak üzleti, hanem kulturális szempontból is ideálisan illeszkednek egymáshoz” – mondta Luca Ferrara, a cargo-partner vezérigazgatója.

Új logó

Az egyik első lépés a cargo-partner vizuális azonosításának adaptálása volt: egy olyan logó bevezetése, amelyben továbbra is megtalálhatóak a cargo-partnert ismertető sirályok, de szerepel a „Member of Nippon Express” felirat is, hogy vizuálisan is látható legyen a cargo-partner jelenléte a több mint 70 000 alkalmazottal rendelkező csoportban.

A megfelelő felállás kialakítása

A megnövekedett légi és tengeri árufuvarozási volumen növeli a cégcsoport versenyelőnyét a globális piacon. Lehetővé teszi a gyors reagálást a világszerte felmerülő különféle vevői igényekre, erősíti az Ázsia és Európa közötti logisztikai kapacitásokat, és megerősíti a globális ügyfélstruktúrát is. A cargo-partner különleges szakértelmet fejlesztett ki a gyűjtőkonténeres szállítmányozásban. Mint Közép- és Kelet-Európa vezető szállítmányozója, saját heti LCL konzolidációs vonalakkal rendelkezik több mint 20 ázsiai és kelet-mediterrán országból a koperi és ljubljanai központjaiba.

Raktározási lehetőségek bővítése

A kizárólag fából épült bécs melletti „iLogistics Center”-től kezdve az ázsiai és USA-beli korszerű létesítményekig a cargo-partner jelenleg 300 000 m2 raktárterületet kínál világszerte az ellátási láncok optimalizálása és az ügyfelek működési hatékonyságának növelése érdekében. A Nippon Expressnek Japánban mintegy 2,95 millió m2 és a tengerentúlon körülbelül 2,4 millió m2 raktárterülete van – olvasható a cargo-partner Kft. közleményében. A cargo-partner is hozzáférést kap ezekhez a létesítményekhez, így rugalmasabban és tökéletesebben támogathatja ügyfelei ellátási láncát.

Képek forrása: cargo-partner

A 2025-ös oszakai Expo

Az „Expo 2025” a japán Oszakában kerül megrendezésre 2025. április 13. és október 13. között. A „Japanese Association” szövetség a Nippon Expresst választotta a 2025-ös EXPO teljes körű logisztikai szolgáltatójának, aki az eseményhez tartozó szállítmányozási és raktározási igényeket kezeli majd. A cargo-partner sűrű és átfogó közép- és kelet-európai hálózatával támogatja a projektet. „Ezek lesznek az első kiemelkedő események annak a közös utazásnak, amely még csak most kezdődött. A lehetőségek végtelenek, és csapatként arra törekszünk, hogy mindegyiket megragadjuk” – szögezte le Luca Ferrara.

Összeállította: Csomor Zsolt