fbpx

Növényi biomassza hulladékból csomagolás

Írta: Molnár Tamás - 2024 május 24.

A Vicenzai székhelyű Bibetech a környezetbarát műanyagok felhasználása mellett tette le a voksát. Elhatározták, hogy olyan új élelmiszercsomagolást fejlesztenek, ami a környezet-fenntarthatósági modellhez illeszkedik, és újrahasznosított anyagokat használ, mint például a növényi biomassza hulladék.

Igazodva az európai csomagolási szabályozásokhoz, a vállalatnak sikerült a gyakorlatban megvalósítania a mikrobiológiai erjesztéses eljárást. Fotoszintézises eljárással sikerült több mint 300 különböző baktériumot kitenyészteni, melyekkel új generációs természetes biopolimereket sikerült termelni. Ezeket az új fejlesztésű anyagokat hasznosítják a csomagolóanyagok gyártásában. A természetes biopolimerek gyorsan lebomlanak az óceánokban és a természetben napfény hatására.

A Bibetech 2019-ben megvásárolta az Internova Pack nevű céget. Ez a vállalkozás élelmiszercsomagolás gyártással foglalkozik. A Bibetech a továbbiakban 2020 folyamán folytatta a terjeszkedést azzal, hogy megvásárolta a Marostica Stampi Marostica Stampi nevű céget, melyet élelmiszercsomagolással foglalkozó design stúdióvá alakított.

Forrás: Packaging

A témában ez a cikkünk is érdekelheti: GROAM habok mezőgazdasági hulladékból