fbpx

A Mondi újrahasznosítható csomagolások sorozatát vezeti be

Írta: Molnár Tamás - 2024 augusztus 05.

A Mondi FlexiBag Reinforced márkájú monoPE alapú, újrahasznosítható csomagolások sorozatát vezeti be.

A portfólió tagjai újrahasznosíthatóak, ahol PE fólia gyűjtő helyek és feldolgozó rendszerek működnek együtt. A testreszabható táskákat a Mondi házon belül készíti.

A FlexiBags különböző vastagságban, különböző záró tulajdonságokkal és jellemzőkkel kapható. A megrendelő igényeinek megfelelően különböző méretekben és tasak zárással készíti. A Mondi a termékcsaládot elsősorban az állateledel gyártók igényeire szabva fejlesztette. A cég már eddig is piacvezető volt ebben a piaci szegmensben de a jövőben mint a fenntartható állateledel-csomagolások piacvezetője mindent megtesznek annak érdekében, hogy ügyfeleik számára elegendő PCR-(fogyasztás utáni) anyag-ellátást biztosítsanak. Az új technológia nem drágább mint a régi több rétegű laminátum technológiával készült csomagolás. A korábbi verziókhoz képest, jobb átszúrásállóságot, merevséget és zárhatóságot tesz lehetővé. A zsírral, oxigénnel és nedvességgel szemben való védettség szintje változtatható úgy hogy közben a csomagolás frissen tartja a beltartalmat és így ideális az állateledel-ipar számára.

A családi tulajdonban lévő német állateledel-gyártó, a Mera mutatta be a 35%-os PCR-tartalmat tartalmazó FlexiBag Reinforced csomagolással gyártott 10 kg-os vegán száraz kutyaeledelét. A gyártó szerint a bevezetés zökkenőmentes volt, mert a FlexiBag Reinforced alkalmas volt arra hogy a Mera meglévő gépein használják.

A Mondi Flexible Packaging egyedülálló abban, hogy a nagy teherbírású papír alapú, valamint a rugalmas műanyag és hibrid csomagolótermékek széles választékát kínálja. 

A Mondi stratégiájának központjában a fenntarthatóság áll. A vállalkozás a gyártás teljes vertikumát felölelve az erdőgazdálkodástól a cellulóz-, papír- és fóliagyártásig a fenntartható fogyasztói és ipari csomagolási megoldások kifejlesztésével és gyártásával a fenntartható ipari tevékenység élvonalában van.

Forrás: https://www.packaginginsights.com/news/mondi-markets-pe-based-packaging-range-for-pet-food-applications.html