fbpx

Lengyel cég a csomagolás automatizálás élvonalában

Írta: Molnár Tamás - 2024 augusztus 07.

Csomagolóberendezésekkel látja el az Ishida a lengyel édesipari céget, hogy növelje a csomagolási sebességet, csökkentse a termék veszteséget, és javítsa a termékminőség ellenőrzés gyorsaságát. Az Ishida Europe világelső a teljes mérleg-, ellenőrző- és csomagolósor-megoldások tervezésében, gyártásában és telepítésében.

Fejlett automatizált rendszerek kifejlesztésére az élelmiszerek és a nem élelmiszertermékek kezelésére egyaránt. Az Ishida Europe a többfejes ellenőrző mérlegektől a csomagológépekig, beleértve a zacskó-készítő gépeket valamint automatizált pakoló rendszereket, is kínál kiváló minőségben. A Dobosz különféle luxus édességeket, energia- és gyümölcsszeleteket gyárt, amelyeket Lengyelországban értékesítenek és világszerte exportálnak. A kereslet növekedése miatt a cég a gyártás gyorsítása, növelése és a minőség javítása érdekében döntött a folyamatok automatizálása mellett. Kezdetben manuálisan mértek és ellenőriztek de mára már kinőtték ezeket a lehetőségeket.

Az Ishida berendezései többfejes mérleget, ellenőrző mérleget és röntgenvizsgálatot tartalmaznak. A cég gépei különféle kiszerelésű édességeket mérnek és vizsgálnak, beleértve a kartondobozokat és a párnacsomagokat is.A kisebb 200 g-tól a nagyobb 4 kg-ig mindent. A Dobosz a berendezést a meglévő csomagológéppel hangolta össze, így a sor több terméket képes, nagyobb teljesítmény mellett kezelni. A röntgenrendszer lehetővé teszi  hogy a legkisebb szennyeződéseket is észleljék, az egyedülálló öntanuló genetikai algoritmus (GA) technológiája segítségével, amely maximális érzékenységet és megbízhatóságot kínál. Az Ishida IX-EN emellett más minőségi problémákat is képes ellenőrizni. Kifejezetten a gyümölcs szeletek esetében ha a termék továbbítása során a vágógép meghibásodik, és nem vágja le a megfelelő méretnél a szeletet akkor ezt a röntgenrendszer érzékeli és jelzi. A többfejes mérlegeknél szintén előny ebben a termékcsoportban hogy sok édesség törékeny ezért fontos szempont volt hogy így a mérés közbeni sérülés minimalizálható. Az átállás a rendszereknél egy gombnyomással elvégezhető, miközben a tisztítás és karbantartás körülbelül 10-15 percet vesz igénybe minden gyártási műszak után.

Forrás: https://www.packaginginsights.com/news/ishida-equips-confectionery-company-with-weighing-and-inspection-technology.html