fbpx

Print Brokers Team – nyomdai szolgáltatás felsőfokon

Írta: Transpack-2024/I. lapszám cikke - 2024 február 24. -Hirdetés

A Print Brokers Team Kft. cégfilozófiája a vevőorientáltság, céljuk minél magasabb színvonalon kiszolgálni a partneri igényeket. A törekvéseik eredménye többek között az is, hogy a Wasabi számára készített kilenctálcás sushi toronycsomagolásukat díjazta a rangos WorldStar Csomagolási Világverseny szakmai zsűrije.

Számunkra a partnerünk a legfontosabb

A Print Brokers Team Kft. számára a tavalyi év igen sikeresnek mondható. Miután a Wasabi számára készített sushi csomagolása a Magyar Csomagolási Versenyen elnyerte a HUNGAROPACK különdíját, és a WorldStar Csomagolási Világverseny nagydíját is elhozta élelmiszercsomagolás kategóriában. Sőt, a Print Brokers Team több tanúsítványt és egyéb díjakat is szerzett 2023-ban. Az elismerésekről beszélgettem Egyházi Zsolttal, a Print Brokers Team Kft. ügyvezetőjével, de előtte arra kértem, mutassa be az idáig vezető utat.

gyár

– Egy nyomdaipari cég kereskedelmi igazgatójaként dolgoztam, amikor is azt tapasztaltam, hogy a nyomdák jellemzően minden részfolyamatot vállalnak, de természetesen ezek közül számukra legfontosabb – és erre helyezik a legfőbb hangsúlyt – a gyártás. Az azt megelőző rendkívül fontos előkészítő, igényfelmérő feladatokra érthető módon már kevesebb időt szánhatnak. Így viszont a késztermék sem feltétlenül lesz a legoptimálisabb, legköltséghatékonyabb. Azért alapítottam meg 2016-ban a Print Brokers Team Kft.-t, hogy a gyártók számára kevésbé kellemes feladatokat átvállaljuk, és a megrendelőinknek az adott igényre a legmegfelelőbb, legmagasabb minőségi nyomdai szolgáltatást biztosíthassuk, elérhető áron.

Mire terjed ki a szolgáltatási portfóliójuk?

– A kezdetekben a hagyományos nyomdai termékekkel (könyvekkel, tankönyvekkel, magazinokkal, szóróanyagokkal, plakátokkal) foglalkoztunk, de hamarosan az ipari szegmens felé is nyitottunk, és az egyedi, valamint gyűjtőcsomagolást, displayt, simítózáras csomagolást és a címkéket is felvettük a palettánkra. Mindent vállalunk, legyen az karton, hullámpapír vagy rigid box. A kezdetektől igyekszünk egyre bővülő logisztikai szolgáltatásokat is nyújtani megrendelőink számára: a késztermékeiket raktározzuk, igény szerinti beszállítást is végzünk. 2023. év végén pedig megalapítottuk saját logisztikai cégünket is PBT Logistic Kft. néven. Így mostantól már saját, és nem bérelt raktárkapacitással állunk a vevőink rendelkezésére.

A Print Brokers Team egy vevőorientált vállalkozás

Hogyan valósul meg cégüknél egy projekt a megkereséstől a késztermékig?

– Amikor a cégek megkeresnek bennünket, jellemzően főként dizájnban és grafikai elemekben gondolkodnak, és természetesen számukra vonzó csomagolást szeretnének kapni. A csomagolástervezés és -gyártás azonban ennél sokkal összetettebb. A Print Brokers Team egy rendkívül vevőorientált vállalkozás. Mindig igyekszünk megtalálni a partnereink számára legtökéletesebb megoldást. Arra törekszünk, hogy minél jobban megismerjük a késztermék iránti elvárásokat, hogy végül anyagminőségben, -kialakításban, terítékben, használhatóságban, rakatolhatóságban, szállíthatóságban stb. a legoptimálisabb megoldást kínálhassuk. Emellett közreműködünk a termék műszaki specifikációjának elkészítésében, menedzseljük a gyártási és logisztikai folyamatokat. A partnernyomdáink közül is mindig az adott projekthez mérten a legmegfelelőbbel működünk együtt. Mivel éves szinten jelentős kapacitásokat kötünk le egy-egy gyártónál, így nagyrendelőknek számítunk, és az ezzel járó minden előnyt élveznek vevőink is.

A legkiválóbbak közé kívánunk tartozni

Az irodában sorakoznak a különféle díjak, elismerések, tanúsítványok. Már csak ez is azt mutatja, hogy nagyon komolyan veszik a tevékenységüket.

– A partnereink elégedettsége mellett az is kiemelt jelentőségű számunkra, hogy a független akkreditáló szervezetek is azt mondják rólunk, hogy a legkiválóbbak közé tartozunk. És ha csak az elmúlt évet nézzük, akkor is büszkék lehetünk: A „Minőség – Innováció 2023” pályázat keretében elnyertük az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága „Nemzeti Díj” elismerését. Ez visszacsatolás számunkra arról, hogy a vevőorientált minőségfejlesztésben jó úton haladunk.

Győr-Moson-Sopron vármegyében mindössze 107 cég büszkélkedhet azzal, hogy 2024-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által ajánlott vállalkozás, és megkapta a Kamara által odaítélt „Bizalom védjegye 2024” tanúsítványt, ami szimbolizálja a minőséget és megbízhatóságot – és a cégünk is közéjük tartozik. Ráadásul ezt az elismerést sorozatban immár hatodik évben nyertük el.

Minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszert is bevezettünk, és megszereztük az ISO 9001:2005 és az ISO 14001:2015 tanúsítványt.

Az FSC minősítést is megkaptuk, ami biztosítja, hogy a termékláncunk szereplői betartják a magas szintű követelményeket és szabályokat, így az általunk kibocsátott termékek megfelelnek a környezettudatos termelés és gyártás feltételeinek.

Sőt, megszereztük az AAA pénzügyi minősítést is, ami pedig azt igazolja, hogy pénzügyileg Magyarország legstabilabb vállalkozásai közé tartozunk.

Tökéletes együttműködés megrendelő és szolgáltató között

És akkor még nem beszéltünk a WorldStar-díjas csomagolásukról.

– A Wasabi cég hazánkban jól ismert a sushijairól. Az autentikus távol-keleti ízek óriási választéka található meg náluk, hazánkban ők tették trendivé a sushit. Korábban is számos terméket fejlesztettünk a Wasabi számára: példásul sushidobozokat, éttermi ételkiszállító dobozokat.

csomagolás
A WorldStar-nagydíjas kínáló sushicsomagolás

A díjazott termék esetében a Wasabi azzal keresett meg bennünket, hogy a kitelepüléseikhez szeretnének egy olyan kínáló toronycsomagolást a sushik számára, ami exkluzív, mégis könnyen használható, hordozható, biztonságos és hűthető ételkínáló doboz. Fontos szempont volt az egyszerű szállíthatóság, a hűtőszekrényekhez való méretoptimalizálás, és hogy használat után egyszerű legyen a szelektív gyűjtése – ezért kizárólag papírból készül. A könnyű összerakhatóság, ellenállóság, megfelelő merevség is fontos szempont volt. Rendkívül mélyrehatóan meg kellett ismerni a vevő igényeit. Optimalizáltuk a doboz méretét, kapacitását, és hosszas együtt gondolkodás előzte meg azt, hogy a doboz elnyerje végső formáját.

Hullámpapírból elkészítettük a makettet, ami még nem volt tökéletes, így apróbb finomításokat hajtottunk végre. A második makett már tökéletes lett, elfogadta a megrendelő. Azóta pedig megtörtént a kínálódoboz gyártása is, és a Wasabi tökéletesen elégedett az eredménnyel. Mi is úgy gondoljuk, hogy kiváló munkát végeztünk, amit bizonyít a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyen kapott különdíj, és ezt követően a WorldStar Csomagolási Versenyen is nagydíjjal ismerték el termékünket élelmiszercsomagolás kategóriában. Ez hatalmas megtiszteltetés és egyben fontos visszaigazolás is számunkra.

A HUNGAROPACK különdíja is egy visszacsatolás, hogy a Print Brokers Team jó úton halad

Hisszük, hogy az eddig elért eredményeinket nagymértékben köszönhetjük a vevőorientáltságunknak, hogy kiemelt figyelmet fordítunk ügyfeleink számára. A meglévő és jövőbeli megrendelőink igényeinek való magasszintű megfelelés érdekében nagy hangsúlyt helyezünk a folyamatos fejlődésre és speciális, saját képzési modellt működtetünk. Folyamatosan képezzük magunkat, hogy egyre magasabb szintű szolgálatást tudjunk nyújtani, hiszen cégfilozófiánk és üzleti modellünk kulcsa az elégedett vevő.

A Print Brokers Team olyan, mint egy prizma

Azt, hogy mi valójában a cégünk szerepe a vevők és a gyártók között, annak tökéletes hasonlatát egyik kollégánk fogalmazta meg: mi vagyunk a prizma. Beérkezik hozzánk a vevői igény, ami a fehér fény. A prizma – tehát a Print Brokers Team – ezt színeire bontja. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden egyes részletet tökéletesen felmérünk, megismerünk az ajánlatkérő igényének megfelelően, hogy a tőlünk telhető legoptimálisabb, legköltséghatékonyabb végterméket kínálhassuk számára. Megkeressük a legjobb gyártót, és gyakran teszünk változtatási, egyszerűsítési, költséghatékonysági javaslatot a tökéletes eredmény érdekében. Megoldjuk a raktározási, szállítási feladatokat is. Eddigi eredményeinket látva biztosak vagyunk abban, hogy nagy létjogosultsága van a szolgáltatásainknak, állandó vevőink tucatjai igazolják vissza folyamatosan üzleti modellünk létjogosultságát.

Jövőképünk az európai piac

Közép távú célunk, hogy fokozzuk jelenlétünket az európai piacon. Első lépésként megnyitottuk osztrák irodánkat. Szakmai rendezvényeken, vásárokon és üzletembertalálkozókon veszünk részt annak érdekében, hogy nagyszámú osztrák és német megrendelést hozzunk Magyarországra, és kiváló minőségű magyar nyomdatermékkel lássuk el külföldi megrendelőinket. Hazai gyártópartnereink, de összességében a magyar gazdaság érdeke is, hogy a nagy múltú és magas színvonalú magyar nyomdaipar erőteljesebben jelen lehessen Európában – ezen dolgozunk most.

Csomor Zsolt