fbpx

Hetet egy csapásra

Írta: - 2023 június 20. -Hirdetés

A tesa kampányt indít az ipari ügyfelek számára a fenntarthatóbb csomagolószalagokra összpontosítva

• A tesa fenntarthatóbb összetételű termékkínálata hozzájárul a jobb fenntarthatóság globális törekvéseihez.
• A ragasztószalagok segítenek az ipari ügyfeleknek fenntarthatósági céljaik elérésében, és új lehetőségeket teremtenek a forgalmazók számára.
• A hamarosan induló kezdeményezésben részt vevő ragasztószalagok mindegyike különböző célokat szolgál. A teljesítményszintek megegyeznek a bevált ragasztószalag-megoldásokéval.
• Öt papíralapú és két fóliás ragasztószalag elégíti ki az ügyfelek különféle csomagolási igényeit.

A tesa, az innovatív ragasztószalagok és öntapadó termékmegoldások nemzetközi gyártója hétféle fólia- és papíralapú csomagolószalagot fejlesztett ki, amelyek fenntarthatóbb összetétellel rendelkeznek. A termékek segítik kielégíteni a fenntarthatósághoz hozzájáruló és a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak megfelelő megoldások iránti növekvő vásárlói és fogyasztói igényeket. A tesa most külön kampányt indít a szalagok népszerűsítésére. A kezdeményezéssel a tesa szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az értékláncban milyen előnyei lehetnek olyan kis dolgoknak is, mint a ragasztószalag. „Szeretnénk megtenni a következő lépést a fenntarthatóbb jövő felé a „Makes sense“ („Van értelme“) elnevezésű új kampányunkkal, amely a fenntarthatóbb csomagolószalagjainkat emeli ki. Fenntarthatóbb csomagolási lehetőségeket kínálunk a forgalmazóknak és az ipari végfelhasználóknak, hogy támogassuk fenntarthatósági programjukat. A kampányban részt vevő ragasztószalagok mindegyike bizonyítja, hogyan lehet fenntarthatóbb a jövőben a csomagolás” – mondta Andreas Walkembach, a tesa európai ipari kereskedelmi és feldolgozóipari részlegének vezetője.

Fenntarthatóság a nagy teljesítmény mellett

A termékfejlesztés során elsődleges követelmény volt, hogy az új, fenntarthatóbb kartonzáró szalagok teljesítménye azonos legyen a bevált termékekével. Minden ragasztószalagot dinamikus ejtési tesztek sorozatában vizsgálták, amelyek során egy- és kétrétegű hullámkartonból készült kartondobozokat használtak különböző magasságokban, hogy garantált legyen a védelem és a csomagolás elsődleges céljának teljesítése. Az ügyfeleknek nem kell elválasztaniuk a kartontól a fenntarthatóbb papír csomagolószalagokat az „életciklus végén”. A kartonnal együtt ártalmatlaníthatók anélkül, hogy veszélyeztetnék az INGEDE 12. módszer szerinti újrahasznosítási folyamatot.

„Az iparágban nagy és egyre növekvő igény van a fenntarthatóbb megoldásokra. A fenntarthatóbb jövő érdekében olyan megoldásokat kell találnunk, amelyek a fenntarthatóság útjának részét képezik” – mondta Walkembach. „Lehet, hogy nem a ragasztószalagok jutnak először eszébe a csomagolás fenntarthatóbbá tételéről, de minden egyes lépés tovább vihet minket egy fenntarthatóbb jövő felé. Miért is ne választana fenntarthatóbb megoldást, ha lenne rá lehetősége?”

Minden igényt kielégítő, átfogó portfólió

Az átfogó termékportfólió különböző csomagolási alkalmazásokhoz és alkalmakhoz kínál megfelelő ragasztószalagot. Minden termék oldószermentes bevonási eljárással készül, és újrahasznosított papírból készült termékmaggal rendelkezik.

A tesa öt papíralapú szalagot kínál alkalmazási területek széles skálájához kézi vagy automatikus felvitellel. Ezek a ragasztószalagok több különböző súlykategóriában nemcsak megbízható zárást biztosítanak, hanem különböző színekben elérhetőek és márkajelzéssel nyomtathatók is.

A tesa® 60408, a papíralapú portfólió vadonatúj ragasztószalagja erős és robusztus, amely tökéletes megoldást jelent a könnyű és közepes súlyú csomagolásokhoz, ahol prémium teljesítményre van szükség. A hordozóhoz használt papír tanúsított, szakértő erdőgazdálkodásból vagy más felügyelt forrásokból származik. Speciális terméktervezésének köszönhetően a tesa® 60408 92%-ban bioalapú szénből készült, amit a DIN CERTCO tanúsított a legmagasabb szintű besorolással.

A tesa papíralapú kartonzáró szalagjainak választékát kétféle fóliaalapú csomagolószalag egészíti ki. A fóliaalapú csomagolószalagok két innovatív hordozóanyagot használnak, amelyek révén egy lépéssel közelebb kerülhetünk a fenntarthatósághoz. A fogyasztás utáni újrahasznosított (PCR) PET és PLA szilárd és fenntarthatóbb megoldásai további, átlátszó lehetőségeket kínálnak a közepes és nagy súlyú csomagolásokhoz.

A fóliaalapú termékcsalád egyik példája a tesa® 60412 újrahasznosított PET csomagolószalag, a tesa első olyan kartonzáró szalagja, amelynek hátlapja 70%-ban PCR PET-et tartalmaz, továbbá átlátszó, barna és fehár színben is elérhető. Ez a szalag a legtöbb festékrendszerrel nyomtatható, ami további előny az ügyfelek számára a csomagolás márkajelzéséhez. A fóliaalapú szalagot az INGEDE 12. módszerrel tesztelték, így garantáltan alkalmas az újrahasznosításra.

A tesa fenntartható összetételű termékcsaládja már kapható a szakkereskedőknél. A teljes termékcsaláddal kapcsolatos részletes információk itt találhatók.

tesa