fbpx

Újabb hatalmas online piactér jön Magyarországra

Írta: Csomor Zsolt - 2024 szeptember 02.

Hamarosan Magyarországon is megkezdi működését elindul az Allegro. A lengyel online piactér a hetekben kezdett el kommunikálni kereskedőpartnerei felé a 2024-es magyar rajtról. Pontos dátumot még nem közölt a cég, de a piaci pletykák szerint már szeptemberben élesedhet az Allegro.hu.

Brutális az Allegro kínálata

A magyar terjeszkedést több éve rebesgetik, és az Allegro végül 2023-ban jelentette be, hogy hamarosan belépnek Magyarország, valamint a horvát és szlovén piacra legkésőbb két éven belül. Az Allegro tavaly indult el Csehországban, idén pedig Szlovákiában.

laptop bankkártya
Kép forrása: Pexels

Százötvenezer kereskedőpartner több százmillió termékét kínálják a régióban, papíron tehát brutális a kínálata, persze csak ha adott kereskedő minden Allegro-országban elérhetővé teszi termékeit.

Az Allegro tulajdonképpen már jelen van Magyarországon, de nem az eredeti márkájával, 2021-ben vásárolták ki cseh tulajdonból a Mall csoportot – olvasható a forbes.hu oldalon. A Mall.hu webpláza a GKID 2023-as listája szerint a tizenötödik legnagyobb forgalmú e-kereskedelmi áruház Magyarországon.