Műalkotás – ennél kevesebb aligha elég leírni ennek a csodaszép párlattartó edénynek az esztétikai értékét.
Kínában is az úgynevezett a különféle erjesztett, fermentált alkoholos italoknak nemhogy párszáz, de több ezer éves – egészen a neolitikumig – visszanyúló hagyományai vannak. Ezeket egykor gyümölcsmaradványok, állati tej felhasználásával állították elő. Az alkoholfogyasztás kultúrájának terebélyesedésével, akárcsak más civilizációkban, idővel itt is különleges tárolóedényeket alkottak a sokszor hosszan tartó, gondos munkával gyártott termékeknek. Ezeknek az edényeknek az egyik gyönyörű formavilágú halmaza a weng tégelyek. Ezt a hagyományt vitte tovább (a portálunkon nemrég hasonlóan egyedülálló csomagolástervével bemutatott) Wang Zhengmin dizájnstúdió a képen látható palackokkal. Bár Európában és hazánkban is divat még alkoholtárolók (sörösdobozok, whiskeys– vagy borosüvegek) szobai elhelyezése, ez a kínai csomagolás valóban akár még lakásdíszként is funkcionálhat – miután kiürítették…
forrás: Behance.net