fbpx

Környezetbarát csomagolás a világ legnépszerűbb termékének

Írta: Molnár Tamás - 2024 szeptember 15.

A gluténmentes és speciális táplálkozási igények specialistája, a Dr. Schär, a Schär Wholesome kenyércsalád új csomagolásának kifejlesztésével tovább erősíti a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. Ez a termék a gluténmentes előre csomagolt kenyerek között a világpiac legnépszerűbb terméke.

Előrecsomagolt kenyér csomagolása
Előrecsomagolt kenyér csomagolása

Fenntarthatóság, biztonság, kiváló terméktárolás

A Dr. Schär vállalat a Schär Wholesome kenyércsalád új csomagolásban 15%-kal csökkentette a műanyagtartalmat. Az élelmiszerágazatban a műanyag rendkívül hatékony csomagolóanyagnak bizonyult az élelmiszerek frissességének, tartósításának és biztonságának tekintetében, különösen, ha bizonyos termékekről, például gluténmentesekről van szó.

Ugyanakkor jelentős károkat okoz a környezetben, amit a kellő körültekintés nélküli ártalmatlanítása tovább fokozhat. A Dr. Schär célja a fenntarthatóság, a biztonság és a jó terméktárolás ötvözése – olvasható a PackagingConnection oldalán. Szeretnék, ha a jövőben minden Schär márkájú termékcsomagolás újrahasznosítható és komposztálható lenne a több mint 200 termékből álló portfólióban. A vállalat elkötelezettsége kettős: továbbra is garantálni kell a fogyasztók számára a biztonságos, jó minőségű gluténmentes termékeket a piacon, de ugyanilyen fontos hogy a csomagolásokban csökkentsék a műanyagtartalmat, és lehetőség szerint papírra cseréljék azt.

Már 2020-ban a termékcsomagolásaik 35%-a újrahasznosítható anyagból készült, 2021-ben pedig a Panini Rolls-szal piacra dobták a világ első hitelesített kör alakú műanyag csomagolását a gluténmentes kenyérhez, 46%-ban újrahasznosított anyagból.