fbpx

Fejlesztette logisztikai központját a Locargo Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 21.

Több mint 470 millió forintos beruházással fejlesztette logisztikai központját a veszprémi Locargo Kft., a projekthez a szállítmányozással foglalkozó cég 188 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a társaság az MTI-vel.

 

 

A logisztikai szolgáltatások erősítését célzó uniós projekt során a cég 15 ezer négyzetméterre növelte raktár kapacitását. A fejlesztéshez a Locargo Kft. önerőből megvásárolta a telephelyének szomszédságában található ingatlant, részben korszerűsítette a régi raktárépületet, továbbá egy korszerű technológiával felszerelt magas raktárat létesített. Ezen a telephelyén a fedett raktári kapacitás így meghaladja a 7700 négyzetmétert. Az új épület csaknem 2400 négyzetmétert, az átalakított, felújított épület pedig közel 1600 négyzetmétert tesz ki.

 

Az uniós támogatásból korszerűbb raktár-irányítási szoftvert is beszereztek, és kiépítik a telephely teljes lefedettségét biztosító WLAN hálózatot.

 

A veszprémi cég több nagyvállalatot szolgál ki, egyebek között a nemesvámosi Haribo, a veszprémi Beurer, a Continental készleteinek tárolását és árukezelését végzi. A cég gépjárműflottájához 20, az európai környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő korszerű jármű tartozik.

 

A közlemény szerint a fejlesztéssel a cég három fővel bővíti létszámát, így mintegy ötven embert foglakoztat.

 

Az 1992-ben alapított társaság árbevételének 70 százalékát szállítmányozási, és fuvarozási tevékenysége adja, a raktár-logisztikai szolgáltatás 20 százalékot tesz ki. Az exportértékesítés meghaladja az árbevétel 70 százalékát. Tájékoztatásuk szerint az értékesítés nettó árbevétele 2013-ban 1,17 milliárd forint volt.

 

MTI 2014. február 20.