fbpx

Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 9. Országos és 4. Nemzetközi Konferenciája – Ahol a logisztikai elit találkozik?

Írta: Szerkesztőség - 2015 június 04.
A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja hagyományteremtő módon újra országhatárokat átívelő eseményt rendezett, Key stories from the logistics playground címmel. A 2008-ban induló konferenciasorozat mára több mint 200 fős, országos és nemzetközi nagyszabású eseménnyé nőtte ki magát. Idén ismét gyönyörű környezetben, Egerben, a Hotel Eger Park****-ban tartották meg.
A két napos rendezvénysorozatot 2014. május 14-15-én rendezték meg, ahol a logisztika, raktározás, beszerzés, supply chain területéről érkező vezetők találkozhattak egymással és megoszthatták tapasztalataikat. A konferenciát idén is Krizsó Szilvia, Pulitzer-emlékdíjas újságíró vezette le.
A csütörtöki konferencia napján plenáris előadásokat hallhattak a résztvevők, ahol a jelenlévő gyakorlott vezetők tartottak előadást.  A plenáris napot Gyarmati István nyitotta meg A nagyhatalmak dilemmái és az ukrán helyzet címmel, ezt követően Logisztikai reform témában Magyar Szabolcs, a Grundfos Magyarország Kft.. Supply Chain Manager osztotta meg tapasztalatait Major Lajos disztribúció központ vezetőjével. Mayer Zoltán, a dm Kft. cégvezetője ismertette a kiemelkedő KPI mutatókat a dm Kft.-nél. Ezt követően Rugalmas együttműködésben rejlő lehetőségek a McDonald’s ellátási láncán keresztül címmel Papp Zoltán, a McDonald’s Magyarország Kft. Senior Ellátási Lánc Vezetője és Valentinyi Zoltán, a HAVI Logistics Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást.
A napot egy izgalmas kerekasztal beszélgetés zárta, Prés alatt a magyar gazdaság – kihívások, veszélyek és lehetőségek Keletről és Nyugatról címmel, Krizsó Szilvia, Pulitzer – emlékdíjas újságíró moderálásával. A beszélgetés résztvevői olyan logisztikai szakértők voltak, mint például Bárdos Krisztina, az IFKA Kft. ügyvezető igazgatója Gyarmati István kül- és biztonságpolitikai szakértő, Sótér Mónika, SEWS Komponens és Elektronika Kft.-től, Heinczinger Tamás a CER Hungary Kft. vezérigazgatója, valamint az NLV Klub elnöke Szabó Zoltán. 
  
A gálavacsora ideje alatt ünnepélyes keretek között került átadásra a 2015-ös Logisztikai Csapatbajnokság első három helyezett csapatának nyereménye, amelynek összdíjazása egymillió forint. Idén a Logisztika Példamutatásért Emlékplakettet Kolonicsné Szlávik Tímea, az Emerson Process Management logisztikai vezetője kapta a kiemelkedő munkájáért. A vendégek szórakoztatásáról Szamba Show Táncegyüttes gondoskodott.
A konferencia második napján a jelenlévők sikerrel alkalmazott projektekről hallhattak workshop előadásokat, így például Cselovszky Zoltán  (Szerencsejáték Zrt.), és Somogyi Attila (SSI Schafer Kft.) közös előadásában Szállítjuk a szerencsét, avagy a Szerencsejáték Zrt. logisztikai rendszere címmel, valamint Gógán János (Schneider Electric Kft.) és Arató Gábor (Manuli Stretch Mo. Kft.) Csomagolási és költségcsökkentés egyedi automatizálási megoldásokkal témában ismertették esettanulmányukat. Mobilinformatika a logisztikában a Gyermely Zrt.-nél című előadást Bederna Zoltán (Gyermely Zrt.) és Kovács Lajos (L-Mobile Kft.) ismertette.
A rendezvény zárásaként Mocsai Lajos, a legsikeresebb magyar kézilabdaedző osztotta meg profi pályafutása egyedülálló élményeit és nem mindennapi tapasztalatait.
A sikeres konferenciasorozat a hazai szakmai életben egy kivételes lehetőség arra, hogy a gyakorló szakemberek egymással aktuális, napi problémáikat megosszák, vagy őket foglalkoztató stratégiai kérdésekben eszmét cseréljenek.
A konferencia másik erőssége, hogy értékes szakmai kapcsolatok születnek a rendezvény ideje alatt.
Bővebben a konferenciáról: http://nagyvallalatilogisztika.hu/