fbpx

Bővítés és korszerűsítés DAF XF vontatókkal

Írta: Szerkesztőség - 2015 július 23.
Június 25-én, Szolnokon ünnepélyes keretek között 21 vadonatúj nyerges szerelvényt, ezen belül tíz jól felszerelt DAF XF 460 Euro 6 Space Cab vontatót vett át a szolnoki régió piacvezető szállítmányozó és logisztikai szolgáltató vállalata, a BI-KA Logisztika Kft. A rendezvényen helyi és országos kormányzati szervek vezetői is részt vettek.
Az MH Légierő Zenekar által kísért flottaátadó ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Karmazin György, a BI-KA Logisztika Kft. tulajdonosa, Kolnhofer Bálint, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Pais József, a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte beszédével a résztvevőket.
A BI-KA Logisztika Kft. beruházása 25 új munkahelyet teremtett a térségben. A vállalat saját flottája pedig többek között tíz DAF XF 460 Euro 6 Space Cab nyerges vontatóval bővült, amelyeket adaptív sebességtartó automatikával (ACC), frontális ütközésre figyelmeztető rendszerrel (FCW), automatikusan vészfékező rendszerrel (AEBS) és a domborzathoz GPS-adatok alapján előrelátóan igazodó sebességtartó automatikával (PCC) szereltek fel. Míg a WebEye telematikai rendszer lehetővé teszi a gépjárművezetők vezetési stílusának kielemzését, illetve e-menetlevél készítését. Így az új DAF-ok jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy még hatékonyabbá és biztonságosabbá váljon a BI-KA Logisztika Kft. fuvarozási tevékenysége.
DAF Trucks N.V. a világ egyik legnagyobb nehézkategóriás tehergépkocsi-gyártójának, az amerikai PACCAR Inc.-nek a leányvállalata. Élen jár a könnyű-, közép- és nehéz-tehergépkocsik gyártásában Európában, 16,2 százalékos részesedéssel a 16 tonna feletti össztömegű haszongépjárművek piacán. A DAF nyerges vontatók és fülke-alvázas tehergépkocsik teljes palettáját gyártja, mindenféle fuvarozási alkalmazásra a megfelelő járművet kínálva.