fbpx

Logisztika az SOS Gyermekfalvakért

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 03.

A NIVEA Törődik a családokkal program és a UPS összefogásában több ezernyi ruhadarab és játék gyűlt össze az SOS Gyermekfalvak számára, melyet a UPS Magyarország logisztikai cég szállított el az SOS Gyermekfalvakban lakóknak. Az adományozás mindkét cég vállalati kultúrájában fontos szerepet játszik, így szinte magától értetődő volt, hogy együttműködnek a jó ügy érdekében.

Az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa olyan kiszolgáltatott gyermekek nyújt segítséget, akikről a vérszerinti családjuk különböző okokból nem tud gondoskodni. Így a gyermekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy biztonságos otthonban nőhessenek fel, nevelőszülei legyenek, akikre bármikor támaszkodhatnak, vér szerinti testvéreikkel együtt maradhassanak, hogy együtt dolgozhassák fel az őket ért traumákat, tanulhassanak és sikeres felnőtté válhassanak.

A NIVEA immár 14 éve támogatja az SOS Gyermekfalvakat, és számtalan képességfejlesztő, tehetséggondozó program valósulhatott meg a gyermekek és krízishelyzetben lévő családok megsegítésére az együttműködésnek köszönhetően. Idén a UPS Magyarország dolgozói is az SOS Gyermekfalvakban végeztek önkéntes munkát, így találkozhatott a két cég akarata, segítő szándéka. A NIVEÁ-hoz hasonlóan náluk is megszervezték a dolgozói adománygyűjtést, az együttesen felajánlott több ezer ruhadarabot és játékot pedig a UPS Magyarország juttatta el a Gyermekfalvakban lakó gyermekek, és krízishelyzetben lévő családok számára Battonyára, Kőszegre és Kecskemétre.

A UPS jótékonysági programjai keretében a magyarországi dolgozók évente többször is végeznek önkéntes munkát, többek között a cég októberi Globális Önkéntes Hónapja során, mikor a különböző országok leányvállalatai világszerte egyszerre végeznek társadalmi munkát.