fbpx

A DAF új termékeket mutat be az amszterdami RAI haszonjármű-kiállításon

Írta: Szerkesztőség - 2015 október 22.

Bejelentették a termelési kapacitás növelését

A DAF egy 100 millió euró értékű beruházás keretében megkezdi egy új, környezetbarát fülkefényező üzem felépítését a belgiumi Westerlo városában. A vállalat ezenkívül korszerű üzemei kapacitásának és hatékonyságának fokozása érdekében is további beruházásokat hajt végre. Az amszterdami RAI haszonjármű-kiállításon a DAF számos termékújdonságot mutat majd be, amelyek segítenek a vállalat ügyfeleinek csökkenteni üzemeltetési költségeiket.

„A 16 tonna feletti össztömegű tehergépkocsik piaca a 2015. augusztusi állapot szerint 20 százalékkal erősebb volt a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A DAF rekord szintűre növeli eindhoveni tehergépkocsi-összeszerelő üzemének termelését a negyedik negyedévben az ügyféligények kielégítéséhez.” – mondta Harrie Schippers, a DAF Trucks elnöke. „Büszke vagyok a DAF tízezer dolgozójára, akik a díjnyertes DAF XF, CF és LF járműveket gyártják és a kitűnő PACCAR Parts alkatrészellátó, illetve PACCAR Financial pénzügyi szolgáltatásokkal támogatják ügyfeleinket világszerte. Az új gyártástechnológiák terén folyamatban lévő beruházásaink elősegítik a DAF jövőbeli növekedését. Örömünkre szolgál, hogy Brazíliában hamarosan megkezdődik a sokoldalú DAF CF típus helyi összeszerelése. Ez a jármű a DAF XF-et kiegészítve a piacon kiváló értékesítési lehetőségeket kínál Dél-Amerikában. Ezenkívül a DAF továbbra is piacvezető Tajvanon.”

A DAF korszerű Euro 6-os termékkínálata teljes egészében felvonul majd az amszterdami RAI haszonjármű-kiállításon, amely 2015. október 20. és 24. között tartja nyitva kapuit. A DAF Transport Efficiency (DAF Szállítási Hatékonyság) filozófia jegyében a vállalat bemutatja az új LF 2016 Edition generációt.

 

 

LF 2016 Edition

 

Az új LF 2016 Edition 4,5 literes PACCAR PX-5 motorját számos ponton továbbfejlesztették, és ennek eredményeként akár 5 százalékkal jobb üzemanyag-hatékonyságot nyújt. Az új, 12 fokozatú AS Tronic automatizált sebességváltó, a választható hosszabb tengelytávolságok és a megnövelt kapacitású üzemanyagtartályok szintén hozzájárulnak a jármű csúcsszínvonalú hatékonyságához. Mindemellett az új légterelőkészlet 4 százalékkal javítja az üzemanyag-hatékonyságot, míg az olyan fejlett technológiák, mint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS), az automatikus vészfékrendszer (AEBS), a ráfutásos ütközésre figyelmeztetés (FCW) és az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a kényelmet és a biztonságot fokozzák.

„A RAI haszonjármű-kiállításon bemutatkozó új, élenjáró termékek és szolgáltatások jól tükrözik a DAF folyamatos beruházásait, amelyek célja tovább javítani a szállítási hatékonyságot ügyfeleink számára.” –mondta Richard Zink, a DAF értékesítési és marketingigazgatója.