fbpx

Új központi telephelyet épít a Volvo Hungária

Írta: Csomor Zsolt - 2023 május 05.

Letették a  Volvo Hungária Kft. Ecseren épülő új központi telephelyének alapkövét, amely várhatóan jövő nyártól veszi át a jelenlegi, Cinkotai úti irodaház és márkaszerviz funkcióit. Két hónappal az építési munkálatok megkezdése után a Volvo Trucks alelnöke, és a Magyarországot is magába foglaló Kelet-Közép és Közép-Európa értékesítési régió vezetője, Robert Grozdanovski is ellátogatott a beruházás helyszínére.

emberek zászló alapkőletétel konténer
Kép forrása: Volvo Hungária Kft.

Ez lesz a Volvo Trucks kelet-európai régiójának legmodernebb Truck Centere

„Nagy örömünkre szolgál, hogy régiónk vezetője személyes látogatásával is nyomon követi az ecseri beruházás alakulását. A Volvo Hungária Kft. új központi telephelyének építése az anyavállalat számára is kiemelkedő projekt, hiszen ez lesz a Volvo Trucks kelet-európai régiójának legnagyobb és legmodernebb Truck Centere” – mondta Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Volvo Hungária Kft. még 2018-ban vásárolta meg azt az Ecser külterületén elhelyezkedő, 70 500 m2 összterületű telket, amelyen most egy zöldmezős beruházás keretén belül épül fel a Volvo Hungária Kft. új épületegyüttese – olvasható a vállalat közleményében.

A beruházás során mintegy 5500 m2 kerül beépítésre. A kétszintes irodaépületben a Volvo márkához illő belsőépítészeti koncepció szerint kialakított, tágas és természetes fényben bővelkedő terekben kapnak helyet a Volvo Hungária Kft. szellemi munkaköröket betöltő munkatársai. A legmodernebb technológiával felszerelt, új műhelyben pedig a tehergépjárművek és buszok szervizelését végzik majd a kollégák. Mind az irodákat, mind a szervizt a munkavállalók és az ügyfelek igényeinek szem előtt tartásával terveztek.

„Az új telephelyen 22 000 m2 zöldfelület kerül kialakításra, és 130 darab fát is ültetünk a telken. Természetesen ez csak az egyik példája annak, hogyan gondoskodunk arról, hogy a telephely építése és jövőbeni működése klímasemleges és fenntartható legyen. Ezen kívül napelemparkot telepítünk, a hűtést és a fűtést hőszivattyúkkal oldjuk meg, hőcserélős szellőztetőrendszert telepítünk, zöld elektromos áramot vásárolunk, a kert öntözéséhez pedig fúrt kútból származó vizet használunk majd. Az elektromobilitás szem előtt tartásával természetesen elektromos teher- és személygépjárműveket is lehet majd tölteni a Volvo Trucks legújabb, ecseri telephelyén” – számol be a részletekről Somogyi Tamás, a Volvo Hungária Kft. service market és retail igazgatója, egyben az ecseri beruházás projektmenedzsere. A beruházás befejezése 2024 nyarára várható.