fbpx

Már licitálhatnak a vevők 2016 első nagy ipari online árverésén

Írta: Szerkesztőség - 2016 január 22.

A tengerentúlról is érdeklődnek a magyar gumigyár gépei iránt. Ázsiai és amerikai vevők is jelezték már előzetesen, hogy szeretnék megvásárolni egy bezárt magyarországi gumigyártó üzem berendezéseit. A tételeket online árverésen értékesítik, a teljes kikiáltási érték több tízezer euró lesz. Az biztos, hogy a hazai piacon ez lesz a 2016-os év első nagy volumenű ipari aukciója.

Online aukción értékesítik egy nemzetközi gumigyártó bezárt magyarországi egységének gépeit, berendezéseit, logisztikai eszközeit – ismertette Kocsis Csaba, az árverést szervező Intergavel Kft. ügyvezetője.

Könnyen előfordulhat, hogy a vevők nemcsak Európából érkeznek, ugyanis ázsiai és amerikai cégek is érdeklődtek a korszerű gépek, berendezések iránt. Az árverésen a tételek nagy száma miatt több fordulót tartanak. A licit első fordulója már elindult, a zárás január 21-én lesz. A tételek között szerepelnek konvejor pályák, darupályák, fémmegmunkáló gépek (például köszörűk, gyaluk, horizontális fúró-marók), valamint a gumigyártáshoz szükséges, speciális berendezések is.

Az árverés szervezője szerint hazánkban is széles körű érdeklődésre tarthat számot az aukciósorozat, mert az iparban általánosan használt eszközök – targoncák, emelők, raklapok, ládák, irodabútorok – is szerepelnek a kínálatban. Ezek jellemzően minden árverésen vevőre találnak. A tételek összesített kikiáltási ára az első árverési fordulóban meghaladja az 55 ezer eurót (12 millió forintot).

Az árverésen csak regisztrált felhasználók vehetnek részt, a szervező az üzlet biztonsága érdekében ellenőrzi a jelentkező céget.

(20) 298-8974, (1) 209-9027, [email protected]