fbpx

Tatabányán épít logisztikai központot a Trans-Sped

Írta: Szerkesztőség - 2016 január 22.

Az AGC Glass Hungary Kft. autóipari beszállítóként személygépkocsikhoz gyárt oldal- és hátsóüveget valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. Az alábbi márkáknak szállítanak üveget: Fiat, Renault, Toyota, Peugeot, Citroen, Honda, Skoda, Mitsubishi, Mercedes-Benz, Nissan, Volkswagen, Suzuki, Opel, Ford, Iveco, BMW, Audi, Volvo, Kia, Porsche. Mindehhez 6000 m2-es raktárcsarnok építéséről született megállapodás a Trans-Sped Cégcsoporttal a Tatabánya-Környe Ipari Parkban.

 

Az 5+3 éves, 2 milliárd forint összegű raktározási és szolgáltatási szerződés keretében megépülő raktárcsarnok az AGC Glass Hungary Kft. által alapanyagként használt síküveg tárolására alkalmas létesítmény, amely biztosítja a vállalat számára a jelenlegi, csehországi tárolás helyett a tatabányai raktározást.

Az AGC Glass Hungary Kft. csaknem fél éve dolgozik a cseh raktár Magyarországra történő áthelyezésén, melynek célja a logisztikai folyamatok optimalizálása. A tárolásra és szolgáltatásra kiírt tender elnyerésével a Trans-Sped további 6000 m2-es csarnokkal növeli tatabányai kapacitását. A közel egymilliárd forintos zöld mezős beruházás keretében megépülő raktárcsarnokot a tervek szerint 2016 decemberében adják át.

Az együttműködés kölcsönös előnyöket biztosít a vállalatok számára. AZ AGC képessé válik tatabányai gyárát néhány százméteres távolságból ellátni, megvalósíthatóvá válik a „Just In Time” ellátási folyamat, valamint rugalmasabb lesz a szállítások lebonyolítása.

A Trans-Sped Cégcsoport a csarnok építésre, mint a jövőbeni lokális fejlesztések első lépésre tekint, hiszen a vásárolt terület további jelentős invesztíciót tesz lehetővé, ezzel biztosítva, hogy a felmerülő igényekre gyorsan és hatékonyan reagáljon a vállalat.

A Trans-Sped Cégcsoport 1990. óta van jelen a logisztikai piacon. A megbízók teljes körű logisztikai kiszolgálása érdekében a vezetőség nagy figyelmet fordít az erőforrások fejlesztésére, az új megoldások alkalmazására. Kiemelt figyelmet kap az árubiztonság növelése és a szakmai tudás állandó fejlesztése. Országos irodahálózattal, 170.000 m2-t meghaladó fedett raktárkapacitással, 100-nál több közúti gépjárművel, biztonsággal, rugalmasan és magas minőséggel áll a megbízók rendelkezésére.