fbpx

Új ügyvezető az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. élén

Írta: Szerkesztőség - 2017 június 19.

Martin Strier (46) iskolai tanulmányait követően autószerelőként dolgozott, egy észak-németországi szervizben, amely tehergépkocsik és autóbuszok javításával foglalkozott. Majd gépészmérnöki diplomát szerzett, és családjának autóbuszokat üzemeltető vállalkozásánál töltött két évet, ahol turistabuszt vezetett, a műhelyben dolgozott, valamint irodai munkát is végzett.

Ezt követően egy másik márkánál az aftersales részleghez került, illetve az értékesítés támogatásával is foglalkozott. Martin Strier 2005-ben átment a NEOMAN buszgyártó vállalathoz. Itt három évet töltött, mint a skandináv piac felelőse. Majd 2008-ban Münchenben kapott új pozíciót, ahol az MAN autóbuszos üzletágánál kiemelt ügyfelekkel foglalkozott. Innen 2014-ben Szlovéniába költözött a családjával, és az MAN ottani leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztját töltötte be.

-Amikor a Szlovéniában töltött két és fél év után felajánlották a lehetőséget, hogy Magyarországra jöhetek az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatói pozíciójába, szinte azonnal igent mondtam. Szerencsére a családom is támogatta ezt a döntésemet – kezdte Martin Strier.

– Korábban soha sem jártam Magyarországon, így ez a lépés nagy változást, illetve kihívást jelent az életemben. Ám az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. csapata nagyon nyitottan és szívélyesen fogadott. Már most kijelenthetem, hogy egy nagyon jó csapatba kerültem, amely ReinhardFaderl vezetésével szép sikereket ért el az elmúlt években. Szeretném ezt folytatni, az MAN CustomerFirst (Első az ügyfél) stratégiáját tovább erősítve Magyarországon is. Ennek lényege, hogy az ügyfelek körében az új járművek átvétele, illetve a szervizlátogatások után néhány héttel végzett részletes, mélyre ható elégedettségi felmérések eredményei alapján határozzuk meg a konkrét fejlesztési irányokat az ügyfélkiszolgálás terén – tette hozzá az új ügyvezető igazgató.

Mindemellett több termékújdonság érkezése is várható a következő egy éven belül. Ősszel a kortrijkiBusworld kiállításon bemutatkozik az új generációs MAN Lion’sCoach, a jövő év első hónapjaiban pedig a magyar piacra is bevezetik az MAN TGE kishaszonjármű-típust. Az idei év utolsó negyedétől már a RIO telematikai rendszer hardveregysége is bekerül a járművekbe, így elérhetővé válik ez a teljesen új megközelítést képviselő, nyílt platformú rendszer. Az MAN ProfiDrive járművezető-továbbképzések kiegészítéseként pedig hamarosan megjelenik a ConnectedCoDriver, amely virtuális oktatóként segít a gépkocsivezetőknek elsajátítani a hatékony vezetési stílust.

 

Összeállította: Kalmár Nárcisz