fbpx

Cat: több mint egy négyutas tolóoszlopos targonca

Írta: Szerkesztőség - 2017 szeptember 19.

Non-stop mobilitás minden irányban

Az előre-/hátra-, oldalirányú, átlós és forgó mozgást az új NRM20N2 és NRM25N2 négyutas tolóoszlopos típusokon most két további üzemmód egészíti ki. Az egyik a gyors kanyarodást, a másik az automatikus átmenetet teszi lehetővé a normál és az oldalirányú haladási módok között, megállás nélkül.

A kiváló minőségű, beépített döntésfunkcióval rendelkező villapozícionáló nagy szélessége megbirkózik a szabványos raklapokon kívül a különösen hosszú rakományok jelentősen eltérő méreteivel. Az összkerekes, szinkronizált kormányzással együtt ideális megoldást jelent áruk szűk folyosóban történő kezeléséhez.

Mindegyik tehergörgő független kormánymotorral, vezérlővel és fékrendszerrel rendelkezik, s minden irányba 360°-ban elfordul, így visz verhetetlen manőverezést, sebességet és pontosságot bármilyen raktári feladatra.

Érzékeny hajtásrendszer

Az NR-N2 sorozathoz hasonlóan a többirányú modellek is a Responsive Drive System (RDS) előnyeit élvezik. A gyorsítópedál sebességétől és a hidraulikavezérlés mozgásától függően az RDS folyamatosan változtatja a teljesítményparamétereket. Az RDS továbbá S4 oszlopkezeléssel és más különlegességekkel rendelkezik, amelyek révén minden mozgás gyors, de sima, pontos és kontrollált, nagy stabilitás és minimális kilengés mellett.

Az automatikus segédeszközök közé tartozik a fokozatos kormányzás, a kanyarodásvezérlés, a haladás és emelés sebességének csökkentése az oszlopmagasságától függően, a sima, biztonságos és hatékony haladás érdekében. Alapfelszereltség az emelési magasság és a rakomány súlyának kijelzői, amelyek a biztonságos kezelést segítik elő.

Niketrans: nagy múlt, stabil jelen. A 2002-ben alakult, dinamikusan fejlődő Niketrans Targonca Kft. a hagyományos és új technológiájú targoncák piacán tavaly 30%-os növekedést értek el; országszerte 21 szervizautót üzemeltet, 100 milliós alkatrészraktárat és 300 darabos bérflottát tart fent, és két világmárka (Cat, Hangcha) forgalmazója.

A kezelőre tervezve

A korszerű, állítható kartámasz az anatómiai alátámasztást egyesíti a szabad mozgással, az optimalizált rugóerejű, kényelmes, ujjheggyel működtethető hidraulikavezérléssel. A vezető kényelmét szolgálja többek közt a teljesen állítható ülés és kormánykerék, az optimálisan kialakított és döntött pedálok.

A „holt ember kapcsoló” lábtámaszként szolgál, és a láb súlya elég, hogy a targonca jelenlét-érzékelő rendszere regisztrálja a kezelőt. A hidraulikus fékrendszer hatékony, magabiztos és gyors munkavégzést tesz lehetővé, nem igényel jelentős karbantartást.

Páratlan termelékenység

Tartós alkatrészek, átgondoltan újratervezett villakocsi és könnyű szerviz-hozzáférés csökkenti az állásidőt és a költségeket. Nagy szilárdságú, külön egységet képező teherkerekek öntött és nem hegesztett alkatrészekkel; a vázon belül fordulnak az ütközési kár elkerülése érdekében; könnyen elérhetőek a karbantartáshoz.

A kezelő anyanyelvén olvasható egyértelmű információkkal, valamint könnyen megtanulható funkciókkal rendelkező színes kijelző tájékoztat a targonca állapotáról, megakadályozza a visszaélést, és védi partnereink beruházását.

A Cat Lift Trucks 2.0 és 2.5 tonna teherbírású négyutas tolóoszlopos targoncáit számos opcióval kínálja, a végfelhasználó anyagmozgatási feladatainak tökéletes végrehajtására. Akár olyan speciális iparágakban is alkalmazhatók ezek a targoncák, mint a fa-, fém- és villamosipar, általános elosztó- és logisztikai központokban. A többutas kialakítása révén lehetővé teszi a raktárfelület gazdaságos kihasználását, csökkentett munkafolyosóval. A Cat újgenerációs, több, mint négyutas tolóoszlopos targoncák hatékonyságával és sokoldalúságával a termelékenység új szintjeit érheti el!

www.niketarg.hu