fbpx

„International Truck of the Year” – Az új DAF CF és XF learatta a babérokat

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 november 29.

Megújulva

A DAF új CF és XF modelljei teljesen új erőátviteli rendszerrel rendelkeznek, amelyet kiegészít a rendkívül hatékony sebességváltó és hátsó tengely. Az új, kompakt emisszió-utókezelő rendszerrel, a kifinomult szoftverrel és az aerodimamikai optimalizálással együtt ezek az újítások megnövekedett üzemanyag-takarékosságot és 7%-al alacsonyabb CO2-kibácsátást eredményeznek. A közel 300 kilogrammos súlycsökkenésnek köszönhetően a járművek több lehetőséget nyújtanak a speciális konfigurációk terén, így nagyobb üzemeltetési hatékonyságot biztosítva az ügyfelek számára.

Az évente odaítélt díjjal azt az új tehergépkocsi-modellt vagy típusválasztékot jutalmazzuk, amely a legnagyobb mértékben hozzájárult a közúti szállítás hatékonyságának növeléséhez. A kiválasztás számos fontos szempont alapján történik, többek között ilyen a technológiai innováció, a járművezetői kényelem, a közlekedési biztonság, a vezethetőség, a gazdaságos üzemanyag-használat, az ökológiai lábnyom és a teljes tulajdonlási költség– mondta Gianenrico Griffini, a zsűri elnöke. „Az új CF és XF sorozattal a DAF a közepes és nehézvontatók olyan választékát mutatta be, amely új normát szab a hajtáslánc-hatékonyság és az általános teljesítmény terén”.

Hatalmas dicsőség

A neves „International Truck of the Year 2018” díjat Preston Feight, a DAF Trucks vállalat elnöke vette át az Európa-szerte közel 10 000 főt számláló DAF-dolgozó nevében. „A megtiszteltetés a DAF-vállalat minden dolgozóját megilleti” – tette hozzá. „Mindannyian keményen dolgoztunk, hogy még jobbá tegyük a piac legjobb tehergépkocsijait. Az eredmény az új CF és XF típus – a Pure Excellence minőség megtestesítője. Fantasztikus érzés, hogy erőfeszítéseinket ilyen megtisztelő módon jutalmazzák. Mindemellett az „International Truck of the Year 2018” díj elnyerése elismerés beszállítóink és márkakereskedőink részére, és ami a legfontosabb, egyben tisztelgés azon ügyfelek előtt, akik a DAF új CF vagy XF modelljeit választották, vagy választják a jövőben. A zsűri megjegyzése szerint a tehergépkocsik úttörők a szállítási hatékonyság terén. Lehet ennél többet mondani?”

Összeállította: Kalmár Nárcisz