fbpx

Green Packaging: növekedés a válasz a növekedésre

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 01.

A Salgóbox megvásárlásával területileg és piaci pozíciójában is erősödik a cégcsoport.

Az elmúlt évek dinamikus növekedését stratégiai akvizícióval és további fejlesztési beruházások megindításával folytatja a hazai fejlesztett szállítási-csomagolási piac egyik főszereplője. A Green Packaging cégcsoport nemrég jelentette be a Salgóbox megvásárlását, így a cégcsoport nemcsak Észak-Magyarország és Szlovákia felé, hanem a hazai piacon is erősíti jelenlétét, befolyását.

Stratégiai fontosságúnak nevezi a Green Packaging Kft. (GP) és a Green Packaging Slovakia s.r.o vezetése azt az akvizíciót, amellyel megvásárolták az autó-, az elektronikai és gépipari, az orvosiműszer-gyártás számára környezetkímélő csomagolásokat fejlesztő-gyártó Salgóboxot. A (GP) a cégvásárlással további lépést tett a tavaly bő 40, idén pedig (a Salgóbox-szal közös cégcsoport szintjén) 50%-os növekedés irányába.

Mint Ladányi Zsolt és Vaszkó Tibor tulajdonos-ügyvezetők elmondták: a Salgóbox akvizícióját az észak-magyarországi térség és Szlovákia felé irányuló orientáció is motiválta. A GP-cégcsoport ezzel végképp megkerülhetetlen szereplője a magyar és a szlovák fejlesztett szállítási-csomagolási piacnak.

Elégedetten nyilatkozott a családi vállalkozásként működtetett Salgóbox is, amelynek nemcsak neve és profi lja, de eddigi folyamatos fejlődése is fennmarad. Ladányi Zsolt közölte: már idén elkezdődik a tárolási kapacitás 2000 és a gyártóterület 1400 négyzetméterre való bővítése, míg a munkaerő folyamatosan a mai duplájára nő majd. Ez is biztosítja a cégcsoport szintű erőforrások koncentrációját a nagyobb volumenű termelésre, a kiterjedt országos lefedettségre és a szolgáltatások minőségének továbbfejlesztésére, a piaci részesedés növelésére.

Kohout Zoltán