fbpx

Napjainkra a képzett munkaerő költsége a régiónkat kiemelten sújtja

Írta: Szerkesztőség - 2018 november 19.

A munkaerőhiány újabb és újabb technológiák megjelenését, korábban kiforrott technológiák újragondolását és tovább fejlesztését teszi szükségessé.

Amikor az első Radioshuttle 25 éve, 1993-ban a piacra került forradalmian új megoldásnak számított a megrendelők körében. A rendszer egyedi jellemzője, hogy az állványokat és a rakatszállító egységeket kifejezetten az együttes működésre fejlesztették ki, nem mellesleg ma is azonos üzemben készülnek Svédországban, így mindig bevált, használatra kész tárolási megoldásokat tud biztosítani a körülményektől függetlenül.

 

RADIOSHUTTLE RENDSZER – előnyök és megtérülés:

1.Termelékenység

Miközben a Radioshuttle a raklapot mozgatja az állványrendszerben, a parancsot kiadó targoncakezelő szabadon végezhet más munkát, hozhatja a következő raklapot, vagy elszállíthatja az előzőt. Ennek megfelelően azonos raklap mozgatásához kevesebb emberi erőforrás is elegendő.

2. Maximális tárolási kihasználtság

A raktárépület teljes magasságának kihasználása, maximalizálva a rendelkezésre álló raktártér kihasználását, folyosómentes, nagy sűrűségű tárolással.

 

3. Az optimális szelektivitás fenntartása

A be- vagy kitárolni kívánt termékek kiválasztása minden csatorna minden szintjén külön kezelhető a többi szinttől és csatornától függetlenül, akár az adott szektor mindkét oldalán így maximalizálva a kezelhető cikkszámok mennyiségét.

 

4. Költséghatékonyság

Adott raktárban kialakított nagyobb tárolási kapacitással minimalizálható a külső bér raktárok mennyisége, raktáron belül tartható az összes termék. A költséghatékonyságot tovább növeli a megspórolt munkaerő költsége, illetőleg a bérleti konstrukció, amelyet a rendszerhez biztosítani tudunk.

5. Minimalizálja a károkat

Kevesebb a töréskár, az árukár, mivel a raklapok belső mozgását a shuttle hajtja végre.

6. Az áruk hatékony mozgatása

 

A meglévő anyagmozgató flotta több terméket tud megmozgatni, mert a raklapok mozgatását a rakatszállító egységek végzik az állványzatban.

A Radioshuttle megoldás megtérülése a közép-kelet-európai régióban is nagyjából 12 hónapos szinten van.

TOYOTA RADIOSHUTTLE 6.0 – robusztus, intelligens és akár teljesen automatizált

A legújabb, 6. generációs Toyota Radioshuttle egyszerre kapott új dizájnt és új funkciókat. Intelligens kommunikációs csatornái tovább bővültek: a távirányító mellett utasítható targoncákra felszerelt „targonca operátor panelen” keresztül (Driver Operator Panel – DOP), felszerelhető Wifi csomaggal (teljes automatizálásra kész), RFID olvasóval, illetve a TOYOTA I-SITE fl ottakezelő rendszerébe is könnyedén integrálható. Elérhetővé vált a nagykapacitású Li-Ion akkumulátor is, amely hosszabb üzemidőt biztosít rövidebb töltésidő mellett. A TOYOTA AUTOPILOT rendszerével a tolóoszlopos vagy gyalogkíséretű targoncák teljes automatizálása már elérhetővé vált. A Toyota Radioshuttle 6.0 a telepített WIFI csomaggal és egy külön telepített Radioshuttle szerverrel képes ezen automatizált targoncákkal kommunikálni, és a Toyota Order Management rendszeren keresztül kapcsolódni az adott raktár raktárirányítási rendszeréhez. Ráadásul a teljes beruházáshoz Toyota finanszírozást is tudunk biztosítani, a teljesen automatizált rendszer megtérülése 3 – 5 éven belül várható.

www.toyota-forklifts.hu