fbpx

Az összecsukható logisztikai tárolók következő generációja – interjú Ludo Gielen-el, a Schoeller Allibert CEO-jával

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 25.

Ludo Gielen, a Schoeller Allibert vezérigazgatója interjút adott a Packaging Revolution portálnak. Az interjúban a logisztikai tárolók trendjeiről, kihívásairól és a legújabb újrahasznosítási megoldásokról is szó esett. A tavalyi negyedik negyedév végén kinevezett vezérigazgató 2004 óta dolgozik a vállalatnál, korábban az innovációs főigazgatói tisztséget töltötte be. Vezetése alatt számtalan új terméket vezetett be a cégcsoport és a kemény munkának köszönhetően a Schoeller Allibert iparági piacvezetővé vált mind részesedés, mind innováció tekintetében.

A cégcsoport sikere annak köszönhető, hogy az iparág legerősebb kutatási-fejlesztési részlegét sikerült felépíteni. A kifejlesztett termékek etalonnak tekinthetők és minőségük a versenytársak előtt jár. Jól mutatja a Schoeller Allibert innovációs képességeit, hogy csak a legutóbbi 24 hónapban 42 sikeres új termékbevezetés történt 8 különböző célpiacon. Új, innovatív sörös rekeszek, kis és nagyméretű összecsukható tárolók, valamint új generációs műanyag raklapok mutatják az utat a jövőbe. Természetesen az új termékek eladása a cég eredményességén is látszik: az árbevétel növekedéséhez az innováció jelentős mértékben hozzájárult. Az interjúban Ludo Gielen betekintést engedett a jövőbe: megismerhetjük a cég következő nagy dobásait is.

Packaging Revolution: „Mi lesz a következő lépés? Magától értetődő, hogy az innováció soha nem ér véget.

Ludo Gielen: „Cégünk számos díjat elnyert 2018-ban az innováció elismeréseképp. Díjazták például a negyedik generációs „gold and silver” Warsteiner sörösrekeszeket és a nagyméretű összecsukható konténerek (FLC) következő generációját is (Excelsior®, Fructus® és Magnum Optimum®). Mérnökeink jelenleg a kézbe vehető tárolódobozok következő generációján dolgoznak, amelyek az e-commerce és a zöldség-gyümölcs iparágnak is jelentős előrelépést fognak hozni. Ez lesz a negyedik generáció az összecsukható kisméretű tárolóeszközök termékcsaládban.

Az új termékek rendkívül laposak lesznek, ezzel segíteni tudunk a logisztikai költségen csökkentésében az üres tárolóeszközök visszaszállítása során. Ráadásul a termékeink még könnyebbek lesznek, egyszerűbb lesz kezelni őket és lehetőséget biztosítanak a nyomkövetéshez használt legújabb okoseszközök elhelyezésére is.”

 

A vezérigazgató jelentős új lehetőséget lát a karton alapú csomagolóanyagok mennyiségének visszaszorításában is, amelyet a többször használható műanyag megoldások válthatnak ki. Ráadásul a digitalizáció egyre jobban áthatja a logisztikai iparágat is, ami innovatív megoldásokat kíván a Schoeller Allibert-től is. Az IoT világban számtalan bevett módszert újra kell gondolni, hogy az úthálózatra nehezedő terhet csökkenteni tudjuk.

Minden logisztikai szolgáltató számára problémát jelent az alacsony hatékonyság, amire megoldásokat lehet kínálni okos csomagolási technológiák segítségével. A Schoeller Allibert például olyan extra szolgáltatásokon dolgozik, mint az újratölthető fény- és jelzőrendszerek vagy a helymeghatározási képességek fejlesztése. Ha ezeket az újításokat kombináljuk az új alapanyagokkal és az optimalizált rakodási és halmozási lehetőségekkel, jelentősen csökkenteni lehet a tároláshoz szükséges tér méretét, valamint több adat áll rendelkezésre az ellátási lánc elemzéséhez.

A Schoeller Allibert fejlesztéseinek célja, hogy ügyfelei versenyképesebbek legyenek. A cég ezzel biztosítja, hogy növekedjen a kereslet az új generációs tároló eszközök iránt is. Ráadásul az elhasznált régi termékek újrahasznosítási lehetőségei is bővülnek a cég új szolgáltatásainak köszönhetően, így a termékek teljes életciklusában jelen van a vállalat.