fbpx

Intelligens ipari robotkarokat mutatott be az LG

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 09.

Az LG Electronics (LG) a szintén a cégcsoportba tartozó LG CNS-el közösen mutatta be a Hannover Messe kiállításon a piacvezető ipari technológiai megoldásait. Az LG az ipari önvezérlő robotoktól és az integrált platformoktól az automatizált gyárakig számos szektor számára kínál szolgáltatásokat.

A LG kiállítóterén az idei évben kiemelt szerepet kapott az úgynevezett Mobil Manipulátor, ami olyan ipari önvezérlő robot, amit azért fejlesztettek ki, hogy növelje a termelékenységet és a minőséget az intelligens, automatizált gyárakban. A hattengelyes, automatikus irányítási, avagy vezető nélküli járműtechnológiát (Automated Guided Vehicle, AGV) alkalmazó robotkar a gyártósor egy meghatározott területén mozog, és olyan hasznos feladatokat képes elvégezni, mint a komponensek szállítása, a termékek összeszerelése vagy a különféle folyamatok ellenőrzése.

Az LG a Mobil Manipulátorral kompatibilis további ipari eszközöket, például mesterséges intelligenciával felvértezett ellenőrző, és vertikálisan tagolt, azaz függőleges csuklókaros robotokat is bemutatott a kiállításon.

Az LG standjának látogatói a gépi tanulásalapú vizuális ellenőrzés (Machine Learning-based Vision Inspection, MAVIN) technológiával is megismerkedhettek, amely az LG saját mesterséges intelligencia megoldása a minőségellenőrzés hatékonyságának növelésére. Az LG anyag- és gyártástervezési kutatóintézete által kifejlesztett gépi mélytanulási algoritmus alkalmazásával a MAVIN több mint 99 százalékos pontossággal képes azonosítani a hibákat az olyan elektronikai komponensek gyártósorain, mint a kijelzők, kameramodulok és az elektromos járműakkumulátorok.