fbpx

Élmény vele a munka

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 17.

A Hungarotruck Kft. elkészítette DAF CF 480 8×4 demójárművét a lengyel KH-Kipper billenő-felépítménnyel felszerelve, hogy az érdeklődők testközelből is megismerkedhessenek a holland márka építőipari teherautóinak sajátosságaival.

Mostantól a Hungarotruck Kft. budapesti telephelyén személyesen is megismerkedhetnek az ügyfelek az új generációs DAF CF 480 8×4 építőipari modellel, olvasható a DAF Hungary honlapján. A jármű orrpaneljén büszkén hirdeti a felirat, hogy a DAF márka immár tizedik éve piacvezető Magyarországon. A fotózás alkalmával Szabó Sándor vezette a DAF demójárművét, aki közel 20 éve dolgozik tehergépkocsi-vezetőként, és már számos különféle billencs megfordult a kezei között.

Szabó Sándor a villámteszt után minden téren elégedetten nyilatkozott. Mint mondta, a fülke belsőtere igényes, néhány távolsági modell is megirigyelhetné. Minden eleme jól kézre áll és könnyen kezelhető, a központi kijelzője szép grafikájú és sok információt közöl. Kényelmes ülése sok állítási lehetőséget kínál, a deréktámaszai pedig nagyon jól tartanak.

A CF 480 motorja rendkívül nyomatékos, egészen alulról is erőteljesen húz és széles tartományban nagy nyomatékot fejt ki. A 16 fokozatú, kézi kapcsolású ZF sebességváltója kifejezetten jó a korábbihoz képest, ez egy nagyon bevált egység.

A bányában a szintkülönbségeket a futómű és a meghajtás jól lekövette. Kormányzása szintén kiváló, a jármű könnyen és pontosan irányítható, s kis íven fordul. Praktikus, hogy lift könnyíti meg a pótkerék leengedését a fülke mögött, és a KH-Kipper felépítmény is hibátlannak tűnik a félköríves teknőjével. Összességében ez az egyik legjobb négytengelyes tehergépkocsi, amit valaha vezettem, nagyon szívesen dolgoznék egy ilyen teherautóval, foglalta össze tapasztalatait Szabó Sándor a tesztelés után.