fbpx

A hatékonyságot növeli a Bosch új megoldása

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 19.

A Bosch TRACI minimálisra csökkenti a munkagépek üresjáratát és a szállítási időtartamot, folyamatosan nyomon követi az építkezéseken és a gazdaságokban használt járműveket. Az érzékelők által közvetített adatok segítenek a folyamatok, a döntéshozatal és a gépek kihasználásának javításában.

Komoly problémát okoz a nagyobb építőipari vagy mezőgazdasági munkagépflottát üzemeltetők számára, ha nem tudják, pontosan merre járnak, mióta üzemelnek a járműveik. Különösen fontos ez nagy és bonyolult építkezések esetén, ahol a gépek ebből eredő kihasználatlansága a termelékenységre is negatív hatással lehet.

A Bosch új IoT-alapú, hálózatba kapcsolt eszközkereső megoldása a Bosch TRACI, ami segít, hogy a munkagépeket és egyéb járműveket a leghatékonyabban tudják használni az építési és mezőgazdasági területeken azzal, hogy folyamatosan nyomon követi és elemzi a járművek helyzetét. A Bosch TRACI segít a várakozási, keresési és szállítási időtartamok minimálisra csökkentésében, mondta Jan Philipp Büchner, a Bosch TRACI termékmenedzsere.

A vállalat megoldása a járművekre egyszerűen felszerelhető érzékelőkből egy, a járművek adatait kiértékelő felhőalapú szoftverből és digitális szolgáltatások széles sorából áll. A Bosch TRACI-t fejlesztése során építési területeken és földeken is tesztelték, hogy megvizsgálják, a szenzorok bírják-e a mostoha körülményeket például, ha a munkagépet nagynyomású gőzborotvával tisztítják. A tesztek bebizonyították, hogy a Bosch TRACI különösen jól ellenáll az ütésnek és a folyadékoknak is.