Magyarország legjobb targoncásai!

Írta: Kristóf Imre - 2019 május 17.

Balázs ezzel a győzelmével, a következő németországi fordulóban képviselheti hazánkat.

Harc a milliméterekkel és az idővel

A verseny selejtezőjében karikákba rakott strandlabdákat kellet úgy átpakolni, hogy egymáson se dőljenek el. A döntőben még nehezebb volt a feladat: a targoncavilla hegyére erősített gyufaszál vékonyságú tűvel a kuglibábúk tetején lévő kis karikába bedugva kellett levenni a bábúkat, majd egyesével átvinni és belehelyezni a tartó lyukakba. Ilyen ügyességi feladatokkal kellett megbirkóznia annak a kétszáznegyven férfinak és hét nőnek, akik a XI. Linde Targoncakupa alkalmával mérték össze tudásukat.

Nagyon izgultam, most is remeg a kezem – mondja Bozsó Balázs (képünkön), aki 2 perc 19 másodperces idejével fölényes győzelmet aratott. Az idei bajnok 10 éve dolgozik daru- és targoncavezetőként Szolnokon. Nagyon szereti a munkáját és kihívásként tekint ezekre a versenyekre.

Ki mondta, hogy a nők nem tudnak targoncázni?

A nagy küzdelemben részt vettek a női nem képviselői is. A férfiakkal együtt versenyeztek a milliméterekért, másodpercekért. Seiler Alexandra (képünkön) 8 éve dolgozik anyagmozgató-raktárosként Szombathelyen. Most először indult ezen a versenyen, de – a férfi bajnokkal, Balázzsal ellentétben – egy cseppet sem izgult.

– „Mások ezek a feladatok, mint amit a munkám során végzek, de ehhez is kell az ügyesség és a tapasztalat. Örülök, hogy ilyen jól szerepeltem” – mondta a Transpack lapunknak nyilatkozva Alexandra, a legjobb eredményt elért női versenyző.

Óriási küzdelem, rekordszámú résztvevővel

A XI. Linde Targoncakupát a Mach-Tech és az Ipar Napjai szakkiállítások keretén belül rendezték meg az idén is, 250 nevezővel, és az előző évekhez hasonlóan óriási érdeklődés mellett zajlott.

Kérjük tekintse meg a verseny győztesével készített videónkat is. https://www.facebook.com/Transpackhu/videos/346410866226890/