fbpx

A Hödlmayr magyar vállalata folytatja jövőbe mutató beruházásait

Írta: Csomor Zsolt - 2019 június 21.

A kihívásokkal teli üzleti környezet ellenére is jó évet zárt 2018-ban a Hödlmayr Logistics Hungary Kft. A nettó árbevétel 8 százalékkal 53 millió euróra növekedett. A további sikereket a 2019-re tervezett beruházások biztosítják majd.

Brexit, gépkocsivezető-hiány, USA-Kína kereskedelmi háború: ez a három címszó írja legjobban körül azokat a bizonytalanságokat, amelyekkel az elmúlt évben szembe kellett nézniük, mondta Iván György, a Hödlmayr Logistics Hungary Kft. ügyvezetője. Hogy mindennek ellenére 8 százalékkal sikerült növelni forgalmukat (2018: 53 millió euró, 2017: 49 millió euró), az egyértelműen kiváló csapatuknak tudható be. Több mint 200 gépkocsivezetőjük az elmúlt évben 195 ezer járművet továbbított teherautón, és 40 ezer gépkocsi vasúti szállításában működött közre.

A Hödlmayr magyar vállalata folytatja a korábban bevált, jövőbe mutató beruházásokat. Idén ismét 2 millió eurót fektetnek a raktári kapacitások kiépítésébe. Ennek eredményeként az év végéig további ezer személygépkocsi-tárolóhellyel – ez nagyjából húszezer négyzetméternek felel meg – bővül a raktárterület. Ezen kívül bíznak abban is, hogy három fontos szerződésüket meg tudjuk hosszabbítani, és egy-két új megbízást is nyernek idén, mondta az aktuális üzleti évről optimistán Iván György.

A Hödlmayr International AG nemzetközileg tevékenykedő, elsősorban járművek szállításával foglalkozó osztrák családi vállalat, amelynek központja az ausztriai Schwertbergben található. A vállalat az ellátási lánc teljes hosszában végez tevékenységet: a járműveknek a gyárban vagy a kikötőben történő átvételétől a gépjármű-kereskedőkhöz vagy a járműflotta-tulajdonosokhoz történő kiszállításig.