fbpx

Újabb nagy dobás a Dodo-tól

Írta: Csomor Zsolt - 2021 december 09.

A mesterséges intelligencia alapú logisztikai megoldásokat nyújtó cseh DoDo partneri megállapodást kötött a népszerű PENNY üzletlánccal. A Csehországban, Pilzenben egyelőre még pilot üzemmódban induló projekt részeként a startup egy teljesen új szolgáltatás bevezetésének előkészítéseként a bevásárlás és a kiszállítás összekapcsolását teszteli. Az új megoldásnak köszönhetően a PENNY-től megrendelt termékek a DoDo közreműködésével akár két órán belül megérkezhetnek a vásárlókhoz.

 

Akár két órán belül megérkezik a rendelés

A DoDo élelmiszer-kiszállításra szakosodott üzletága, a DoDo Fresh az elmúlt időszakban folyamatosan bővült az elmúlt időszakban. A cseh startup 2021 elejétől a népszerű Košík.cz online szupermarket és az új Tomato élelmiszer webáruház logisztikai feladatait is ellátja.

 

férfi nő futár bevásárlótáska ételkiszállítás
A rendeléstől számítva akár két órán belül megérkezik a futár

 

A vállalat legújabb ügyfele Csehországban a PENNY üzletlánc, amely a DoDo-val együttműködve, egy helyi pilot projekt keretében nyit az online értékesítés felé.

A PENNYDOMU projekt keretében a vásárlók akár három nappal előre leadhatják rendelésüket a PENNY webáruházában, amelyet akár két óra múlva, otthonukban át is vehetnek a DoDo futárjaitól. Az együttműködés keretében az okoslogisztikai szolgáltatásokat kínáló cseh startup most először átvállalja a fogyasztóktól a teljes körű bevásárlási folyamatot is. A szolgáltatás elindításához a DoDo saját alkalmazást fejlesztett, amely lehetővé teszi, hogy a megrendeléseket a legközelebbi PENNY üzletben egy futár összeállítsa, aki ki is szállítja a kiválasztott termékeket – olvasható a cég közleményében. Ezzel a webáruházi rendelések nem okoznak fennakadást az üzletlánc működésében.

 

haszongépjármű kisteherautó fa bokor
Képek forrása: DoDo

 

„Az élelmiszer-kiszállításban régóta erősek vagyunk, amiben jelentős elismeréseket szereztünk. Folyamatosan fejlesztünk, aminek köszönhetően egyre rugalmasabb és átfogóbb szolgáltatásokat kínálunk a kiskereskedőknek. Erre kiváló példa a PENNY üzletlánccal való együttműködés, amelynek keretében a futárjaink nemcsak kiszállítási feladatokat látnak el, hanem a teljes körű rendelés-előkészítést is biztosítják” – nyilatkozta Martin Marek, a DoDo csehországi és szlovákiai vezérigazgatója.

 

Összeállította: Csomor Zsolt