Ismét elektromos hajtású tehergépkocsikat adott át a DAF

Két tisztán elektromos hajtásrendszerű nyergesvontatót adott át a DAF Trucks Németországban a Contargo társaságnak: a tehergépkocsik az első kettő Németországban üzembe helyezett DAF CF Electric, egyben a széleskörű közúti tesztprogram hatodik és hetedik járműve.

A két CF Electric kulcsát Richard Zink, a DAF Trucks igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja adta át Michael Viefersnek, a Rhenus Group igazgatótanácsi tagjának. Egyértelmű, hogy a szállítmányozási iparág alapvető átalakuláson megy keresztül, hangsúlyozta Richard Zink. E tehergépkocsik valóban „a jobb utat” képviselik, amint az elektromos teherautók Európa-szerte mind több nagyvárosi régióban válnak alapvető elvárássá a jövőben.

A DAF CF Electric teherautók telephelye Duisburgban lesz, és a Contargo hagyományos járművekből álló flottájának részeként a helyi konténer-kiszállításban dolgoznak a jövőben.

A DAF CF Electric a nagyvárosi régiók 37 tonna szerelvény-össztömegig terjedő közúti fuvarozására kifejlesztett, 4×2 hajtásképletű nyergesvontató. A 2018-as „Nemzetközi Év Teherautója” („International Truck of the Year 2018”) díjjal kitüntetett DAF CF sorozat műszaki alapjaira épül, s tisztán elektromos hajtásáról a VDL E-Power technikája gondoskodik. Ezen intelligens hajtásrendszer központi eleme a 210 kW teljesítményű elektromos motor, amit jelenleg 170 kWh összkapacitású lítiumion-akkumulátorblokk lát el energiával. A DAF CF Electric hatótávolsága terheléstől függően mintegy 100 kilométer, ami kiválóan alkalmassá teszi a nagyvárosi régiók nagy volumenű fuvarozására. Az akkumulátorok 30 perces gyorstöltési funkcióval is rendelkeznek, teljes feltöltésük pedig mindössze másfél órát vesz igénybe.

daf DAF Trucks fuvar fuvarozás hajtásrendszer közúti szállítmányozás nyergesvontató szállítmányozás teherautó