fbpx

Közvetlen repülőjárat Nis és Budapest között

Írta: Csomor Zsolt - 2019 augusztus 07.

Közvetlen járatot indított Budapest és a szerbiai Nis között az Air Serbia. A szerb nemzeti légitársaság mostantól egész évben, heti két alkalommal közlekedik az útvonalon.


Forrás: JetPhotos

Ez az első közvetlen járat Budapest és a dél-kelet szerbiai Nis városa között. Az Air Serbia légitársaság mostantól heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekedik a két város között, olvasható a LogSped. A járatok mindkét napon késő este indulnak Budapestről, majd 1 óra 10 perc repülést követően érkeznek meg Nis Nagy Konstantin római császárról elnevezett repülőterére.

A légitársaság a járatot egy 144 ülőhelyet kínáló Airbus A319 típusú repülőgéppel teljesíti, ahol a fedélzeten frissítőként különféle harapnivalót és vizet szolgálnak fel az utasok számára.

A Budapest-Nis járat elindítása része annak az Air Serbia által megnyert közszolgálati szerződésen alapuló pályázatnak, amelynek keretében 12 új járat elindítását támogatja a szerb állam Nisből. Az új desztinációk között Budapesten kívül szerepel több németországi város, valamint Bologna, Róma, Salzburg és Tivat is.

A Budapest-Nis járat augusztustól egész évben, a nyári és a téli menetrendben egyaránt közlekedik.