fbpx

Új pótkocsis szerelvények és targoncák, szállítási szoftver

Írta: Barna Ferenc - 2022 április 20.

Az utolsó két évben 7,6 milliárd forintot fordít logisztikai és szállítmányozási fejlesztésekre a Spar Magyarország. Ennek jelentős részét a szállítójárműpark (pótkocsis szerelvények) fejlesztése, és a targonca-állomány megújítása teszi ki.

SPAR szállítás
Két év alatt 3,24 milliárd forintnyi beruházás pótkocsis szerelvényekre (Fotó: SPAR)

A Spar szállítmányozási flottája 121 gépjárműből és 120 pótkocsiból áll

20021-ben 20 darab pótkocsis szerelvény beszerzése zárult le, az idén a tervek szerint újabb 20 ilyen járművet vásárol a cég, ez két év alatt 3,24 milliárd forintnyi beruházást jelent.

A teherautók átlagéletkora 5,5 év, és jellemzően 1,3-1,5 millió kilométeres futásteljesítmény után, 9 éves korukban cseréli le a járműveket a vállalat.

Új targoncák a logisztikai központokba

Tavaly csaknem 360 millió forint, míg az idén több mint 430 millió forint értékű beruházás részeként újul meg a Spar targonca-állománya. Az eszközök beszerzését és a kapacitás bővítését a forgalom folyamatos növekedése indokolja.

Üllőn már elkészült, Bicskén pedig folyamatban van a hídmérleg telepítése. Ez a beruházás a két telephelyen 18,5-18,5 millió forintos fejlesztést jelent.

A vállalatnál használt szállítási szoftver, a WebEye teljes újrafejlesztését is elindították, amely az összes szállítási funkciót felügyeli a megbízásoktól kezdve a szervezésig és a szállításfelügyeletig.

Forrás: KRQ
Összeállította: Barna Ferenc