fbpx

Jelentősen bővül a SPAR logisztikai kapacitása

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 10.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kapacitásnövelő beruházásokba kezdett országos üzlethálózatának magasabb szintű kiszolgálása érdekében az üllői és a bicskei logisztikai központjában.

 

 

Az első SPAR üzlet 1991-es megnyitása óta napjainkra már 382 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezik az áruházlánc, franchise programjukhoz pedig országszerte 200 SPAR-logós üzlet tartozik. A folyamatosan bővülő hálózattal magasabb szintű logisztikai folyamatokkal képesek gyorsan és hatékonyan kiszolgálni. Kapacitásuk további növelése érdekében újabb fontos beruházás mellett döntöttek: a bicskei és az üllői logisztikai bázisunk fejlesztésére saját forrásból összesen 4,5 milliárd forintot fordítanak – ismertette Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR 1994-ben átadott 10 hektáros bicskei logisztikai központjában az év végére befejeződő beruházás keretében 4 ezer négyzetméterrel bővíti a szárazáru raktárát, és nagyobb lesz a frissáru kiszállítási területe is. Ez mintegy 4 ezer raklapnyi új tárolási és áru összekészítési kapacitást jelent. A megnövekedett terület lehetőséget biztosít arra, hogy a meglévő épületen belül a frissáru raktár területét is növeljék. A létesítmény teljes raktárterülete ezekkel együtt megközelíti a 40 ezer négyzetmétert. Emellett irodai fejlesztésre és üzemi járda építésére is sor kerül az összesen 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során.

 

 

A 2008-ban Üllőn megnyitott második logisztikai bázison 6 ezer négyzetméteres – 5 ezer raklap tárolási kapacitású – szárazáru csarnokot építenek. Ezzel a meglévő épületben felszabaduló helyet frissáru és hústermékek számára használják. Ezeken kívül csaknem 2 ezer négyzetméteres raktározásra alkalmas galériát is kialakítanak. Új – akár napi 4 ezer raklap megmozgatására alkalmas – raklapemelő gépet vásárolnak, s beüzemelnek egy 110 kW fűtési/90 kW hűtési teljesítményű hőszivattyút is. Az üllői fejlesztést 2 milliárd forintos saját forrásból finanszírozza a vállalat.

Kép forrása: SPAR