fbpx

Raktározás: az év tranzakciója 50 ezer négyzetméteren

Írta: Kohout Zoltán - 2022 november 02.

A CTP Management Hungary Kft. JV Europe Zrt.-vel kötött megállapodását választották az „Év Raktárbérleti Tranzakciójának”. A díjat a Property Investment Forumon adták át.

Az év raktártranzakciója

A hazai ingatlanszakma aktuális kérdéseit, tendenciáit és lehetőségeit bemutató konferencián évek óta előadások, kerekasztal-beszélgetések és workshopok mellett adják át a Portfolio Property Awards szakmai díjakat. A piac elmúlt 12 hónapjának legfontosabb eredményei közé bekerült a piacvezető ingatlanfejlesztő- és kezelő CTP egyik üzletkötése is. A JV Europe Zrt.-vel kötött megállapodását választották az „Év Raktárbérleti Tranzakciójának”.

Outstanding…!

A díj odaítélésében döntő szerepe volt a CTP a minőségi és hosszú távú együttműködések iránti elkötelezettségének, ami a bérlői igények személyre szabott kialakítása és a legmodernebb technológiák alkalmazása mellett a környezetvédelmi szempontokat is érvényesíti. Így épült az utóbbi bő egy évben a CTP Management Hungary Kft. legújabb, 80 ezer négyzetméteres beruházása, a 3 csarnokból álló CTPark Vecsés logisztikai központ. Az új ipari létesítmény megfelel a csúcstechnológia és a fenntarthatóság legszigorúbb követelményeinek. A CTPark Vecsés kapta meg először hazánkban és a középkelet-európai régióban is az ingatlanpiac legnépszerűbb és legismertebb nemzetközi, szabványosított minősítését, a BREEAM legmagasabb, „Outstanding” fokozatát. Az okos épület energiafelhasználása optimális, köszönhetően a legmagasabb minőségű szigetelésnek, a speciálisan kialakított vízelvezető rendszernek, amit az esővízgyűjtő-tető táplál, a digitálisan irányítható vezérléseknek, vagy a hővisszanyeréses szellőztető rendszernek.

50 ezer négyzetméteres bérlet

A JV Europe Zrt. az elsők között figyelt fel az új, egyedülálló ipari létesítményre. A nemzetközi gyártó- és exportcég a CTPark Vecsés területén bérelt ki egy 50 ezer négyzetméteres csarnokot, hogy korábbi három telephelyét most egy helyszínen összpontosítsa. A CTP már a raktárcsarnok építésekor figyelembe vette a bérlő speciális biztonsági követelményeit is, hiszen az akkumulátorok gyártásához és tárolásához használt eszközök veszélyes anyagnak számítanak.

forrás: MLSZKSZ