fbpx

Drónos kiszállításba kezdett az ételrendelési portál

Írta: Csomor Zsolt - 2024 április 19.

Történelmi mérföldkőhöz érkezett márciusban a foodora: együttműködve a Tele2 és az Aerit vállalatokkal Svédországban úttörő drónos kiszállításba kezdtek, elsőként az élelmiszeriparban. Az úttörő partnerség forradalmasítani fogja az élelmiszerek házhoz szállítását egész évben, heti 7 nap.

Nehezen megközelíthető területeken is azonos szolgáltatás

A foodora gyorskereskedelmi platformja a Tele2 helyi telekommunikációs vállalattal együttműködve Svédországban olyan drónflotta bevezetését jelentette be, amely gyors és hatékony házhoz szállítási megoldást fog nyújtani.

A dróntechnológiában vezető Aerit olyan drónokat fejlesztett ki, amelyek integrálódnak a foodora technológiai platformjába a zökkenőmentes és hatékony kiszállítási élmény megteremtése érdekében.

foodora drón
Kép forrása: foodora

A drónos kiszállítások a hét minden napján elérhetőek lesznek. Az elkövetkező hónapokban pedig egyre bővül az éttermek és üzletek száma, hogy még szélesebb választékot és kényelmet kínáljanak a vásárlók számára – olvasható a Positive Adamsky közleményében.

Elsőként a Stockholm közeli, szigetekkel tagolt Värmdö területét választották ki a drónos kiszállítások helyszínéül. A foodora célja a további terjeszkedésen túl az, hogy a nehezen megközelíthető területeken is ugyanazt a szolgáltatást nyújthassák, mint a nagyvárosokban.

Magyarországon mindig is nélkülözhetetlenek lesznek a futárpartnereink, a technológiai lehetőségekre pedig inkább segítő kézként tekintünk. Olyan területeken tudjuk elképzelni az automatizációt, amely a futárok számára is könnyítést jelenthet: például egy nagyobb irodaházban, vagy zárt campuson, ahol több perc is lehet, amíg a futár megtalálja a vásárlót vagy az ajtót, pedig már úton lehetne a következő rendelésért. Ezekben a helyzetekben hasznos lehet egy az adott helyszínre optimalizált robot, amely átveszi a recepción a rendelést a futártól, és azt a megfelelő ajtóhoz, vagy akár az íróasztalhoz viszi, miközben melegen tartja” – mondta Garay Péter, a foodora Magyarország operatív igazgatója.