fbpx

Újrahasznosítható csomagolásra vált az e-kereskedelmi cég

Írta: Csomor Zsolt - 2024 április 20.

Az Amazon által az európai szállításokhoz használt valamennyi doboz, zsák és boríték újrahasznosítható lett. Emellett a vállalat egyre több rendelést szállít ki további csomagolás nélkül a vásárlóknak.

Az újrahasznosíthatóság vonatkozik minden, az európai Amazon oldalakon, ahol a vállalat maga az eladó fél. Továbbá minden olyan eladótól történő megrendelések kiszállításakor is, amely során az Amazon kezeli a megrendeléseket (Fulfilment by Amazon vagy FBA).

Amazon csomagolás
Kép forrása: Amazon

Emellett a vállalat közlése szerint a beszállítókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően több mint 50%-kal nőtt a kiegészítő csomagolás nélkül szállított termékek száma Európában. A kellően tartós csomagolás ugyanis elég ahhoz, hogy a vásárlóhoz sértetlenül jusson el – az Amazon a megrendelés leadása után csak egy kézbesítési címet tartalmazó címkét helyez el rajta.

Hollandiában az Amazon „Ships in Product Packaging” néven nemrégiben programot vezetett be a külső doboz nélküli szállítás népszerűsítésére. Csak azokat a termékeket szállítják eredeti csomagolásban, amelyek sikeresen vizsgáztak a leeséses teszten. A vásárlók a rendelési folyamat során tájékoztatást kapnak arról, hogy a terméken további külső csomagolás nincs, viszont a vevő kérheti azt – olvasható az Amazon közleményében és a Trademagazin oldalán.