fbpx

Nagyszabású konferencia a Logisztika Napja alkalmából

Írta: Csomor Zsolt - 2024 április 21.

A Logisztika Napján országhatáron innen és túl számos programmal találkozhatnak a logisztika iránt érdeklődők. Nagyszabású logisztikai konferenciát szervezett a Magyar Logisztikai Egyesület és a Budapesti Metropolitan Egyetem.

Különleges alkalom a szakma iránt érdeklődők számára

A Logisztikai Nap ünneplése Németországból származik, amit 2007-ben a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezett. Az eseményhez hazánk 2012-ben csatlakozott.

A programok elsődleges célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerhessenek a szakmába. Ebben az időszakban szakmai szervezetek, oktatási intézmények és versenypiaci szereplők is gyakorta megnyitják kapuikat az érdeklődők számára, ráadásul rendszerint valamilyen szakmai programmal kiegészítve.

rendezvény előadás
Kép forrása: krpr.hu

Hazánkban az eseményre idén szakmai szervezetek és oktatási intézmények is készültek, és több szakmai konferenciát is időzítettek az alkalomra. A Logisztika Napjához kapcsolódóan, idén a több mint 30 éves szakmai szervezet és Magyarország legnagyobb magánegyeteme közös szervezésben, Last-Mile Logisztikai Konferencia néven rendezett egész napos szakmai programot. Az eseménynek a Budapesti Metropolitan Egyetem kampusza adott otthont. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Gyenge Balázs egyetemi docens, a Budapest Metropolitan Egyetem Gazdaságtudományi és Pénzügyi Intézetének vezetője. Az esemény házigazdája pedig dr. Antoni Alfonz egyetemi docens, a Budapest Metropolitan Egyetem Gazdaságtudományi és Pénzügyi Intézetének logisztika szakirányának vezetője volt – olvasható a Károly Róbert PR & Marketing közleményében.

A Logisztika Napja különleges alkalom, hiszen ilyenkor számos szakmai programmal találkozhatnak a terület iránt érdeklődők. A jeles dátumhoz kapcsolódva a logisztika világának egy szűkebb szegmensébe, a Last-Mile és citylogisztika területeibe nyílt lehetőségünk idén egy mélyebb betekintést nyújtani, a Budapesti Metropolitan Egyetemmel közösen szervezett konferenciánk részeként – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A citylogisztika a városon belüli szervezett szállítást, áruellátást jelenti, ideértve a szabályozott tehergépjármű-forgalomnak az együttes megvalósítását is. A Last-Mile, azaz az utolsó mérföld a logisztikában pedig a szállítási folyamat utolsó szakaszára utal, amikor a termék a helyi elosztóközpontból a fogyasztóhoz eljut. A logisztika, valamint az ahhoz kapcsolódó területek mindkét szervező számára nemcsak fontosak, de azok oktatásában is nagy tapasztalattal bírnak. A Budapesti Metropolitan Egyetem több képzésénél is (pl. kereskedelem és marketing BSc) elsajátíthatnak logisztikai ismereteket a hallgatók. Emellett a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) logisztikai képzéseit is (aktuálisan elsősorban a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést) évente több száz hallgató abszolválja. Így nem csoda, hogy a Last-Mile Logisztikai Konferencián is a szakma számos neves szereplőjével találkozhattak az esemény résztvevői.