fbpx

Az Amazon egyre több árut szállít vasúton

Írta: Csomor Zsolt - 2024 április 15.

A logisztikai ágazat folyamatosan azon dolgozik, hogy a vasút segítségével nagyobb hatékonyságot érjen el, és csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást. Az FS Italiane Group logisztikai üzletága, a Mercitalia Logistics stratégiai fontosságú megállapodást írt alá az Amazonnal, hogy annak németországi és olaszországi teljesítési központjai között szállítson árut.

A Mercitalia Logistics és az Amazon együttműködésének célja az emisszió és a kulcsfontosságú európai közutak terhelésének csökkentése a nemzetközi teherforgalom mérséklésével. A projekt segíti az Amazont a készletkezelés optimalizálásában és a szállítási idő csökkentésében, javítva ezzel az ügyfélélményt is.

vasúti szállítás
Kép forrása: TX Logistik AG

Az FS Group a Mercitalia Intermodallal a németországi Duisburgból az olaszországi Pomeziába hetente irányonként három vonatot indít, a TX Logistikkal együttműködve pedig Hernéből Veronába mindkét irányban hat szerelvényt. Az FS Group értékelése alapján ezen útvonalak teljes kapacitáskihasználás mellett évente akár 9000 tonna szén-dioxid-kibocsátás kerülhető el a nemzetközi közúti teherszállítás terén – olvasható az iho.hu oldalán.

Az Amazonnal kötött megállapodás a Mercitalia Logisticsnak a fenntarthatóbb szállítási lehetőségeket nyújtó vállalatokkal való együttműködés iránti elkötelezettségéről tanúskodik. Ezek a Németországba tartó és onnan induló vasúti összeköttetések illeszkednek a logisztikai vállalat stratégiai tervéhez, összhangban az európai vasúti ágazat azon céljával, hogy 2030-ra harminc százalékra növelje a vasút piaci részesedését – mondta Sabrina De Filippis, a Mercitalia Logistics vezérigazgatója.