Az IndiGo 300 darab Airbust vásárolt

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 02.

300 darab Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet vásárolt az európai gyártótól India legnagyobb diszkont légitársasága, az IndiGo. Az IndiGo beruházásának piaci értéke többmilliárd euró, de pontos összeget nem közöltek.


Forrás: Airbus

Ronojoy Dutta, az IndiGo vezérigazgatója a közleményben azt mondta, a megrendelés is jelzi, hogy elkötelezettek az indiai légi kapcsolatok, a gazdaság és a mobilizáció fejlesztésre iránt. A légiközlekedési piac folyamatosan bővül, az IndiGo célja pedig, hogy a legjobb légi szállítási hálózatot alakítsa ki.

Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi igazgatója szerint az A320neo család a diszkont légitársaságoknál is hatékonyabb üzemelést, alacsonyabb költségszintet és kényelmesebb utazást jelent.

Az IndiGo eddig is a legnagyobb vevője volt az új generációs, keskenytörzsű Airbusnak, a mostani megrendeléssel összesen 730 példányra van szerződésük. A légicég a szeptember 30-ával lezárt idei első fél évben 66 millió dollárnak megfelelő rúpia üzemi nyereséget ért el az egy évvel korábbi 134 millió dolláros veszteség után, olvasható az MTI hírei között.