Bezárás

Több száz csomagautomatát szereznek be

Írta: Barna Ferenc - 2022 július 16.

A Magyar Posta ősz elejétől üzemeli be azokat az új csomagautomatáit, amelyekből az elsőt pénteken helyezték ki a II. kerületben – tájékoztat a cég a milliárdos nagyságrendű beruházás tartalmáról és tervezett menetéről.

Csomagautomata
Még több csomagautomatát állít rendszerbe a Posta (fotó: közösségi média/Magyar Posta)

Budapesten és Pest megye kapja a felét

A cég közölte, hogy a milliárdos nagyságrendű beruházásban több száz csomagautomatát szereznek be a már üzemelő 51 mellé; az új berendezések felét Budapesten és Pest megyében helyezik ki.

A következő hetekben az új automaták elhelyezése a fővárosban, az agglomerációs településeken, majd a vidéki nagyvárosokban folytatódik.

A posta a berendezéseket a lakosság számára könnyen megközelíthető helyekre telepíti, például benzinkutak, bevásárlóközpontok, kiskereskedelmi egységek közelébe.

A beruházás célja a minőségi logisztikai szolgáltatás

A fejlesztéssel a Magyar Posta modern, minőségi logisztikai szolgáltatásokat tud nyújtani az ügyfeleknek, és támogatja a magyarországi e-kereskedelem fejlődését.

Olyan modern, európai színvonalú logisztikai szolgáltatást építenek, amely teljeskörűen lefedi a lakossági és az üzleti igényeket. Nem elég ezen a piacon a csomagok gyors szortírozása és kézbesítése, biztosítani kell a vásárlóknak az átvétel rugalmasságot is Győrtől Nyíregyházáig. Ezt az elvásárt teljesítik a csomagautomaták azzal, hogy 24 órában állnak rendelkezésre – mondta Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, rámutatva, hogy a versenyben maradáshoz fejleszteni kell.

Forrás: MTI