fbpx

Logisztikai bővítés a Postánál

Írta: Barna Ferenc - 2022 június 21.

Jelentősen bővíti a csomagautomata-hálózatát, ez mellett pedig központi csomagfeldolgozót épít a Magyar Posta – olvasható a társaság tájékoztatójában.

Csomagautomata, Posta.
Az új postai csomagautomatákat még a nyáron elkezdik telepíteni (Fotó: Magyar Posta)

Maglódon lesz az új központi, logisztikai egység

Az új postai csomagautomatákat a közlemény szerint rövid időn belül, még a nyáron elkezdik telepíteni, és őszig be is üzemelik. Többségük a fővárosba és Pest megyébe, valamint a vidéki nagyvárosokba kerül, olyan helyeken, ahol könnyen elérhetőek lesznek.

Az automatizált, 38 ezer négyzetméteres csomagfeldolgozót még ebben hónapban elkezdik építeni Maglódon, és a tervek szerint 2023 októberében fejezik be.

Országszerte gomba módra szaporodnak a különböző tulajdonú csomagautomaták

A fejlesztéseket az ügyfelek színvonalasabb ellátásával, illetve a versenyképesség erősítésével indokolták. A logisztikai infrastruktúra 2019-ben kezdődött átalakítása a közlemény szerint világszínvonalú szolgáltatásokat eredményezhet.

A társaság vezérigazgatója hozzátette, hogy több mint 100 ezer négyzetméter logisztikai terület már megépült. A program keretében több fejlesztés folyamatban van, vagyis még legalább ennyi meg is fog épülni. Schamschula György a korszerű logisztikai hálózatot a hatékony, gyors, a piaci igényeket lefedő, minőségi csomagszolgáltatás alapjának nevezte.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc