fbpx

Logisztikai robotokat telepít a Coca-Cola

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 01.

 A Coca-Cola HBC Magyarország újabb stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormánnyal. Ennek értelmében az elkövetkező években a Coca-Cola rendszer legnagyobb közép-európai gyártóbázisát építheti meg. Ennek első lépéseként 2021-ben a vállalat logisztikai robotokat telepít dunaharaszti központjába.

 

coca-cola logisztikai robot

 

Eddig 125 milliárd forintot fektetett be hazánkban a Coca-Cola

A kormánnyal 2012-ben elsőként indították el a stratégiai együttműködés rendszerét, most pedig szintén elsőként újítják meg partnerségi megállapodásukat – olvasható az LWp Kommunikáció közleményében. Az új megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Békefi László, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője írta alá.

 

coca-cola logisztikai robot
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Békefi László, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője írta alá a megállapodást (Kép forrása: Coca-Cola)

 

A megállapodással a vállalat szintet szeretne lépni annak érdekében, hogy Magyarországon jöhessen létre a Coca-Cola rendszer legnagyobb közép-európai gyártóbázisa. A cég elképzelése szerint elsősorban új gyártósorokat és logisztikai fejlesztéseket terveznek megvalósítani – hangsúlyozta az aláírás után Békefi László, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője.

 

Meghonosodik a robottechnológia

A Coca-Cola HBC Magyarország az elkövetkező években az ipar 4.0 korszaknak megfelelő fejlesztésekkel is hozzájárul a hazai élelmiszeripar digitalizációjához. 2021-ben így a Coca-Cola HBC csoporton belül elsőként Magyarországon vezetik be a robottechnológia alkalmazását. Az ipari robotok a kiszállításra kerülő termékek összeválogatásában nyújtanak segítséget a raktározási folyamatok részeként. A különleges technológiát egy munkavállalóktól elzárt ezer négyzetméteres területen vezetik be, ahol az áruk mozgatása is automatizált járművekkel történik majd. A cég a robottechnológia meghonosítására és vállalatirányítási rendszerének megújítására 1 milliárd forintot költ 2021-ben.