fbpx

Környezetbarátabb csokit hoz a Milka nyuszi

Írta: Csomor Zsolt - 2021 április 01.

Új, környezetbarátabb csokitojásokkal vágott neki a húsvéti ünnepeknek a Milkát is gyártó Mondelez. A cég az elmúlt 6 hónapban több mint 192 tonna felesleges csomagolást távolított el a termékeiről Nagy-Britanniában és Írországban.

 

Ablak nélküli csomagolás

Kizöldülnek a húsvéti csokitojások a Mondelez Internationalnél is: a Milka, a Cadbury és az Oreo édességeket is gyártó cég több mint 6,4 millió műanyag „ablakot” távolított el a húsvéti csokik csomagolásáról.

 

környezetbarát csomagolás milka húsvét
Kép forrása: Gettyimages

 

Ez is a vállalat „Pack Light and Pack Right” stratégiájának része – írja a Talking Retail kiskereskedelmi portál.

A cég lépése a gyakorlatban azt jelenti, hogy az idei húsvétot már megújult, ablak nélküli csomagolásban várják például a Cadbury, a Cadbury Dairy Milk, és az Oreo ünnepi édességei. A vállalat műanyagok mellett 108 tonna hagyományos kartonpapírt is eltávolított a csomagolásokból, amiket teljes mértékben fenntartható forrásból származó kartonra cserélt – olvasható a napi.hu cikkében.

A cég szerint a termékek újrafelhasználhatóságának növelésével és a felhasznált csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésével fontos lépéseket tesznek a körforgásos gazdaság irányába.