fbpx

Már nem csak bort és gyümölcslevet vehetünk bag in box-ban

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 09.

Már megvásárolható a FuturAqua ásványvize az OlupAqua, melyet az FMCG szektor egyik vezető kiskereskedelmi áruházláncának 175 boltjában, hazánkban elsőként bag-in-box csomagolásban tesznek a polcokra.

 

4,7 darab 1,5 literes műanyag palackot válthat ki

Az új csomagolás azért is nagy jelentőségű, mert ezáltal a vásárlók közel negyedére csökkentheti a műanyag-felhasználást. A bag in box ugyanis 73 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz egy átlagos műanyag palackos kiszereléshez képest – hangsúlyozta Hajnal Zsolt András, a FuturAqua Nyrt. igazgatóságának elnöke. Ezzel a csomagolással 4,7 darab 1,5 literes műanyag palackot válthatnak ki.

 

üveg ásványvíz pohár üveg
Kép forrása: FuturAqua

 

A fóliából készült, kis csappal ellátott rugalmas zsákot rejtő, kartondobozos bag in box csomagolásban eddig gyümölcslevet és bort forgalmaztak hazánkban. A FuturAqua tudatosan építi az ásványvíz brandet, s a gasztro vonalon a 0,33 literes visszaváltható üvegpalackokban teríti majd a szekszárdi vízbázisból kinyert prémium minőségű ásványvizet. Míg a kiskereskedelmi forgalomba kerülő nagyobb kiszerelésű ásványvíz új csomagolásával pedig a PET-palackokat váltják ki.

A társaság az elmúlt időszakban adott le megrendelést a tulajdonában lévő, Szekszárdon található, összesen 8 vízkútból álló vízbázis teljes körű vizsgálatára – olvasható a vg.hu oldalon. Az elkészült szakvélemények alapján a kutakban lévő vizek minősége kiváló.