fbpx

Tejespalack csökkentett ökológiai lábnyommal

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 09.

Az INEOS O&P EUROPE és a LAVTEL jelentős lépést tesz a körkörös gazdaság felé.  Az innovatív újrahasznosítási technológiának köszönhetően közösen együttműködve a hulladék műanyagot visszaalakítják, amiből UHT tejespalackokat készítenek.

 

Újabb lépés a helyes irányba

A cégek szerint a LACTEL az első tejmárka, ami a polietilént feltárja, és abból állít elő UHT tejpalackokat, ráadásul a fogyasztók utáni újrahasznosított anyagból származik – olvasható az INEOS oldalán.

 

tejespalack kupak címke

 

„A 140.000 tejpalack próbagyártása, ami az innovatív HDPE újrafeldolgozási technológián alapul a világ első és jelentős előre lépése a Lactel számára a körforgásos gazdaság felé. A Lactelnél rendkívül izgatottan várjuk, hogy ezt az újdonságot alkalmazzuk a tejespalackjainkban – magyarázza Anne Charles-Pinault, a vállalat franciaországi ügyvezető igazgatója.

„Az INEOS nagyon örül, hogy újrahasznosított műanyagból szűz minőségű polimert szállíthatunk, amely ideális még a legigényesebb élelmiszerekkel érintkező alkalmazásokhoz is, mint a tej is. Ez újabb nagy lépés a helyes irányba” – tette hozzá Xavi Cros, az INEOS O&P Europe South vezérigazgatója.